Najlepšie hotely sveta

2013-03-30 14:00:00 |   |    | 

Hoci cestovateľské magazíny každoročne uvádzajú desiatky rebríčkov top hotelov na svete, faktom je, že úplná špička zostáva v zásade nezmenená. Ktoré hotely teda patria k tomu najluxusnejšiemu, čo na cestách nájdete?



Nielen cena za noc, ale i kvalita služieb a celkový servis, ktorý hotelieri poskytujú svojim zákazníkom, ovplyvňujú ich renomé vo svete. Najprepychovejšie hotely sa už tradične nachádzajú v Dubaji, no i Karibik a Európa majú čo ponúknuť.

 

Mardan Palace Hotel, Antalya

Najdrahším komplexom v Stredomorí je Mardan Palace Hotel, sídliaci v tureckej Antalyi. Izby sú zariadené v tradičnom tureckom štýle so šmrncom Osmanskej kultúry, no zároveň najkvalitnejším technickým vybavením. Zábavu ponúka 14 tematických barov s pravidelnými laserovými a hudobnými šou, niektoré kluby sú vyhradené aj pre tínedžerov. Na najmenších zase čaká škôlka, ktorá je zaneprázdneným rodičom k dispozícii až do 23. hodiny. Hotel sa hrdí aj 18-jamkovým golfovým ihriskom, kinom a amfiteátrom. Je dekorovaný 2 500 tonami zlata, talianskym mramorom i kryštálmi a najlepší apartmán stojí 19 tisíc eur.

 

Burj Al Arab, Dubaj

Asi 300 metrov od pláže vzdialený dubajský hotel Burj Al Arab stojí na umelo vybudovanom ostrove a ponúka hneď niekoľko prominentných spôsobov príchodu: loď, helikoptéra a masívny Rolls-Royce. Jeho sedem hviezdičiek je síce podľa mnohých iba skvelý marketingový ťah, no hotel si skutočne zaslúži prívlastok naj. Vďaka neopakovateľnému výhľadu, úctyhodným rozmerom (výška až 321 metrov) aj prepychovému vybaveniu z pravého zlata. Najluxusnejšie izby majú osobitný výťah, rotujúce postele i kinosálu a za jednu noc zaplatíte slušných 23 tisíc eur.

 

President Wilson Hotel, Ženeva

Jednotkou medzi európskymi hotelmi je podľa odborníkov ženevský President Wilson Hotel, ktorému na popredné priečky pomáha hlavne závideniahodná lokalita. Z apartmánov na pobrežnej promenáde vidieť na Ženevské jazero, Mont Blanc i Alpy. K ťahúňom hotela patrí najmä kvalitný wellness v kúpeľnom krídle, špeciality troch špičkových reštaurácií a najmodernejšie vybavenie izieb. Tento nefalšovaný švajčiarsky komfort vyhľadávajú najmä diplomatické vrstvy a podkrovie hotela ukrýva kráľovský palác, za ktorý zaplatíte až 37 tisíc eur na noc.

 

Atlantis, Dubaj

Ďalší z dubajských hotelových rajov nesie názov Atlantis a tiež stojí na umelo vybudovanom ostrove. Jeho interiér ukrýva viac ako dve tony kvalitného mramoru, ktorý zdobí steny, dlážky i fontány. Exteriér sa zase pýši desaťtisícami najrôznejších druhov rastlín, a to prevažne tropických drevín. Aby superlatívov nebolo málo, hotel vlastní najväčšie akvárium na svete, v ktorom sa nachádza až 65 tisíc druhov rýb. Za jednu noc v apartmáne zaplatíte takmer 20 tisíc eur, ktoré pokrývajú aj návštevu vodného parku, kúpeľov, súkromnej pláže, lagúny s delfínmi či jednej zo 17 hotelových reštaurácií.

 

Atlantis Paradise, Bahamy

Sesterský komplex Atlantis na Bahamách, ktorý nesie prívlastok Paradise, je rovnako ako jeho dubajská verzia považovaný za vrchol vkusu a luxusu. Rozprestiera sa na plytčine uprostred bahamskej lagúny, preto ho obmývajú azúrovo modré vody Karibiku. Rovnako predstavuje čarovné kráľovstvo vodného sveta, kde nájdete aquapark, obrovské akváriá i umelo vybudované vodopády. Hotel ponúka najväčšie kasíno v karibskej oblasti a kúpele sú vybudované pre danú lokalitu v exotickom európsko-ázijskom štýle. Ubytovať sa dá vo viac ako 2 500 izbách a najdrahší apartmán vyjde na 20 tisíc eur za noc.

 

Zdroj/autor: thesun.co.uk, menworld.cz, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.1/5 (49 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa