Najúžasnejšie hotely v Karibiku

2012-10-15 16:00:00 |   |    | 

Karibská oblasť je pre mnohých Slovákov exotika, akú si dovolia iba raz za život. Ak chcete svoju dovolenku na niektorom z prekrásnych ostrovov doviesť k dokonalosti, stavte na pobyt v hoteli, ktorý patrí k tým najlepším z najlepších. Zistili sme pre vás, ktoré to sú.



 

  • Couples Tower Isle, Jamajka

Dovolenky v hoteloch výlučne pre dospelých predstavovali koncom 70. rokov obrovský boom. A tieto ponuky romantických pobytov pre páry začali práve v Karibiku, konkrétne na Jamajke. Hotel Tower Isle bol jedným z prvých, kde si mohli zaľúbenci užívať all inclusive pobyty bez toho, že by tu stretli čo i len jediné dieťa. Po masívnej rekonštrukcii v roku 2009 sa hotel s celkovým množstvom izieb až 226, potápačským bazénom a 10 kúpeľnými izbami dostal medzi absolútnu špičku.

 

  • Nisbet Plantation Beach Club, Nevis

Ani o tematické hotely nie je v Karibiku núdza. Jediný, ktorý je inšpirovaný plantážnickou históriou, nájdete na maličkom ostrove Nevis. Hotel s 36 izbami ležiaci priamo na pláži ponúka skutočne pokojne strávené dovolenkové dni. Spálne sú zariadené výlučne prúteným nábytkom a ani v jednej nenájdete televízor. Chatky sú romanticky roztrúsené pomedzi palmy, na ktorých visia hojdacie siete a lozia opičky. Dovolenku sa oplatí stráviť aktívne, pre výlety na okolité cukrové plantáže si stačí prenajať bicykel.

 

  • Couples Swept Away, Jamajka

Až na 27 akroch sa rozprestiera ďalší z fantastických hotelov pre dospelých na Jamajke. Nedávne rozšírenie zdvihlo počet jeho izieb na 312, všetky sú zariadené veľmi vkusným dreveným nábytkom a zachovávajú si exotickú vzdušnosť. Spolu s nekonečným bazénom sa rozprestierajú pozdĺž pláže Seven Negril Mile Beach, radovánky si teda návštevníci užívajú priamo na piesku. Stačí sa pohodlne usadiť na luxusné ležadlo a užívať si vlajkové služby hotela - najmä špeciality ako chladivé zábaly a ovocné kebaby.

 

  • Hotel Saint-Barth Isle de France, ostrov St. Barts

Príroda neodmysliteľne patrí k najväčším krásam Karibiku a i v tomto prípade hrá hlavnú rolu. Leží priamo na tej najdlhšej a najširšej pláži ostrova St. Barts, vďaka čomu ho cestovatelia zaradili k jedným z najkrajších hotelov sveta. 39 izieb je zariadených vo francúzskom štýle, atmosféru tvoria ľahké tkaniny a precízne vybielené steny. Dokonalý zážitok dopĺňa ponuka gurmánskych špecialít ako homárie jarné rolky či ľadová hrášková polievka, ktoré si možno vychutnať priamo na pláži.

 

  • Couples Sans Souci, Jamajka

Ďalší z hotelov výhradne pre dospelých je s „iba“ 150 izbami intímnejší ako predchádzajúce dva, k čomu prispieva aj jeho umiestnenie na útese zátoky Ocho Rios. Izby s rozsiahlymi drevenými terasami majú britskú koloniálnu atmosféru a sú rozjasnené bielou dlažbou a modro-bielym prúžkovaným čalúnením. Hotel stavil najmä na športové aktivity, k dispozícii sú bezplatné profesionálne služby tenisových lektorov či neobmedzené hodiny golfu len niekoľko kilometrov vzdialeného strediska Sandals Upton.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.9/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa