Najkrajšie vietnamské pláže

2012-11-12 16:00:00 |   |    | 

VIETNAM - Možno Vietnam svojou turistickou príťažlivosťou trošku zaostal oproti svojim ázijským susedom, no vyše 3 400 kilometrov pobrežia ho predurčujú k rapídne sa rozvíjajúcim dovolenkovým destináciám. Najjemnejší piesok, skryté zátoky, nádherné lagúny, neuveriteľné skalné formácie i tropické ostrovy - to všetko ponúka na výber vietnamské pobrežie.



 

  • Nha Trang

Jedna z najkrajších pláží pevninského Vietnamu dlhé roky vyháňala návštevníkov. Nie doslova, no tí tu nezostávali kvôli nechuti voči neupravenému mestu. Dlhé roky trvalo, kým predstavitelia Nha Trang pochopili výhody prímorskej polohy, a odvtedy mesto i pláž prekvitajú. Pobrežie ponúka dovolenkovú idylku a zároveň predstavuje výstupnú bránu k tichším vietnamským ostrovom.

 

  • Mui Ne

Záplava pieskových dún týčiaca sa ďaleko za plážou, to je vyslovené zvádzanie. No nielen tony piesku, ale hlavne vo vetre sa romanticky hojdajúce palmy robia z Mui Ne absolútneho obľúbenca spomedzi všetkých vietnamských prímorských destinácií. Relaxačná ázijská masáž priamo na pláži či aktivita v podobe širokej ponuky vodných športov, nudiť sa nebudete. Táto voľba je však ideálna hlavne pre zaľúbených, ktorí chcú prežiť nezabudnuteľné zásnuby či medové týždne.

 

  • Phu Quoc

Ani ostrovná časť Vietnamu nezaostáva a spomedzi týchto pláží jednoznačne vyhráva ostrov Phu Quoc. Žiarivo biely piesok zahalený do tieňa záhadnej a nepreniknuteľnej džungle robia z tohto miesta cieľ dobrodruhov. Pláž Long Beach je sofistikovaná, Ong Lan Beach zase romantická a Bai Sao je jednoducho neodolateľná. Ktorej dáte prednosť vy?

 

  • China beach

Hoci názvom sme sa presunuli do inej ázijskej krajiny, stále zostávame vo Vietname, konkrétne v meste Danang. To je pre turistov zaujímavé nielen vďaka nezmazateľnej stope po Vietnamskej vojne, ale najmä vďaka nádhere, ktorú ponúka miestne pobrežie. Či už pláž My Khe na severe alebo Cua Dai na juhu mesta, obe očarujú zlatistým jasom piesku, v ktorom lenivo odpočívajú tradičné polguľovité rybárske loďky a masívne slamené slnečníky. K odpočinku láka aj kúpeľný rezort Hoi An priamo na pláži.

 

  • Con Dao

Ostrovy Con Dao sú dodnes chránené pred masami turistov vďaka svojej polohe pomerne vzdialenej a izolovanej od vietnamského pobrežia. Ak počas dovolenky oceníte alebo priam vyžadujete dávku súkromia, choďte si miestnu atmosféru užiť čo najskôr, pretože už o niekoľko sezón sa miestne pláže dostanú na špičku - kvalitou, no i komerčným záujmom turistov.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa