Najlepšie destinácie sveta na medové týždne

2013-04-04 16:00:00 |   |    | 

Určite väčšina z nás túži po nezabudnuteľných zážitkoch zo svadobnej cesty. Spoločné chvíle so svojou polovičkou budú o to výnimočnejšie, ak si vyberieme to správne miesto. Ponúkame vám zopár tipov na destinácie, ktoré zaručia nevšedné spomienky.



 

  • Santorini, Grécko

Grécky ostrovček v Egejskom mori vznikol erupciou, ide teda o kráter sčasti vyčnievajúci z mora. Podľa niektorých ide o bájnu Atlantídu. Už z diaľky zaujme útulná bielo-modrá architektúra, ktorá vytvára neopísateľnú panorámu. Ako prvé treba nasmerovať kroky na pláže s čiernym pieskom, vyjsť na najvyšší kopec na ostrove, poprechádzať sa po historickej štvrti Manolas a pritom sa nechať unášať čarom tohto miesta vo dvojici. Santorini sa okrem romantickej atmosféry sálajúcej z každej strany preslávilo aj vynikajúcim vínom.

 

  • Maui, Havaj

Najkrajší z havajských ostrovov je jednoducho raj na zemi. Pozorovanie veľrýb, surfovanie, miestne zvyky, národný park Haleakala a vôbec neodolateľné horské končiny pohrúžené do oblakov patria k tomu najlepšiemu na Maui. Nádych exotiky a dobrodružstva v lone nespútanej prírody, vyžarujúcej pokoj a súlad - to je určite vysnívaný začiatok pre každý novomanželský pár. Medzi príťažlivé havajské ostrovy s kolosálnym vulkanickým pohorím patrí zaručene aj Kauai, v prípade, ak dávate prednosť prechádzke po ľudoprázdnych plážach pred ruchom veľkomesta.

 

  • Kréta, Grécko

Ďalší kandidát z gréckej truhlice pokladov, nie náhodou jedným z najznámejších turistických oblastí aj v rámci Európy. Kréta priťahuje vďaka svojej rozmanitosti a tajuplnosti, ktorá prýšti zo všetkých strán. Celkom určite nezaškodí vydať sa po stopách minojskej kultúry, prípadne poleňošiť v chládku niektorej z azúrovo-modrých lagún. Nechajte sa unášať pohodou na večernej prechádzke a za spevu cikád nasiaknuť mystikou tohto úžasného miesta.

 

  • Florencia, Taliansko

Pri plánovaní dovolenky sa určite pretriasa aj Taliansko. Čo tak stráviť nezabudnuteľné chvíle vo Florencii? Kolíska renesancie každoročné víta milióny turistov, ktorých za každým rohom víta legendárne umelecké bohatstvo. Diela Donatella, Michelangela či Leonarda da Vinciho vás oboch prenesú do 15. storočia. Ďalšou zastávkou môžu byť nemenej atraktívne Benátky, kde sa o príjemné spomienky postarajú gondoly, kúzelné zákutia a domčeky na vode. Ak už dlhšie odkladáte návštevu týchto dvoch miest, možno sú práve medové týždne tým pravým časom na naplnenie dávnych želaní.

 

  • Bora Bora, Francúzska Polynézia

V spojení s romantikou vo dvojici je nutné spomenúť aj ostrov Bora Bora, aj keď ide o luxus pre tých náročnejších. Nie nadarmo sa tento ostrov nazýva „perlou Pacifiku“, maličký rozlohou, ale zato veľký čo do krásy. Nízka hladina vody pri pobreží padne zadobre na relaxačné potápanie bez obáv, člnkovanie a objavovanie tajov morského dna v dokonale priezračnej vode. Aj vy ste snívali o skromnom bývaní v slamenej chyži pri mori, kde neexistuje zhon dnešného sveta, iba zábava, oddych a utišujúci žblnkot morských vĺn? Splňte si svoje dávne sny na Bora Bora.

 

  • Maldivy

Podobne ako ostatné lukratívne letoviská aj Maldivy vítajú páry príjemným počasím, úžasným pieskom a osviežujúcim morským vánkom. Koralové ostrovy volajú po potápaní a objavovaní pestrofarebných rýb a deň strávený na pláži najlepšie zakončí kokteil v podmorskej reštaurácii. Ak ste sa už rozhodli zainvestovať do tej najlepšej dovolenky, v neposlednom rade sa ponúka ostrov Bali, ktorý nemôže sklamať. Perfektný zväzok indonézskej kultúry a nepoškvrnenej prírodnej krásy tohto miesta vás prenesie do iného, nadpozemského sveta.

 

Zdroj/autor: travel.usnews.com, wikipedia, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.8/5 (24 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa