Najlepšie tokijské gay bary

2014-01-31 12:00:00 |   |    | 

JAPONSKO - Nielen homosexuáli, ale čoraz viac i heterosexuáli vyhľadávajú podniky určené pre gayov a lesbičky. Nenútená atmosféra, vždy kvalitná zábava a na rozdiel od bežných barov takmer žiadni agresori, to sú typické znaky týchto klubov v Tokiu.



 

  • Najpríjemnejší bar: Arty Farty

Podnik, ktorého názov prvonávštevníci vždy vnímajú s úsmevom na perách, je najvyhľadávanejším miestom pre neviazanú tanečnú zábavu. Na parkete sa tu stretávajú všetky sexuálne orientácie bez akýchkoľvek predsudkov, pretože prišli kvôli jedinému - luxusne sa vytancovať na playlist pozostávajúci zo súčasných idolov komunity (Madonna, Kylie, Lady Gaga...). Priateľský klub v okrsku Shinjuku je neustále plný a pre dobrodružné povahy predstavuje najlepší lokál, kde spoznať množstvo nových ľudí.

 

  • Najnápadnejší bar: Advocates Café

Hneď v susedstve sa nachádza o niečo „krikľavejší“ lokál pozostávajúci z dvoch open-air podnikov - Dragon Men a Advocates Café. Práve druhý spomínaný je počas jasných nocí a teplejších mesiacov ťahúňom davov, ktoré sa mnohokrát ani nezmestia dnu. Rady ľudí sa preto doslova rozlievajú po ulici, kde iba strnulo nevyčkávajú, ale žijú vlastnou zábavou. Celej lokalite tak pridávajú na priateľskom fílingu, ktorý podtrhujú aj mnohé spolupráce baru s miestnymi dizajnérmi a umelcami.

 

  • Najštýlovejší bar: Motel #203

Výlučne lesbický podnik, ktorého interiér je spomedzi všetkých spomínaných najluxusnejší, otvára dvere pre mužskú klientelu iba počas štvrtkových nocí. Bežné vstupné 1000 jenov zahŕňa welcome drink, pričom špeciálna ponuka nápojov sa každú noc líši. Motel #203 má unikátny salónikový nádych, čím návštevníčkam navodzuje uvoľnenú atmosféru a je pripravený na pravidelné podujatie Gold Finger organizované majiteľkou Chiga Ogawa v japonskej komunite lesieb považovanou za priekopníčku práv ľudí odlišnej orientácie.

 

  • Najautentickejší bar: ArcH

Za typický podnik určený pre homosexuálov považujú domáci členovia komunity bar ArcH. Hoci väčšina nocí je tu zmiešaných a na parkete sú vítaní aj heterosexuáli, prevádzkari občas usporadúvajú tematické noci výlučne pre jedno z pohlaví. Najžiadanejším bodom programu sú miestne travesty kráľovné, rezidentní DJi klubu patria k najvyhľadávanejším v okrsku a podnik každú prvú nedeľu v mesiaci zadarmo vedie i náučné eventy pre zvýšenie povedomia o rizikách AIDS/HIV.

 

  • Najzákladnejší bar: AgeHa

Ak sa vydáte na „tour-de-bar“, v tokijskej komunite homosexuálov vás jednoznačne pošlú aj do najväčšieho klubu v meste. V AgeHa sa každú noc stretávajú tisícky návštevníkov z celého sveta, hlavne však Taiwanu a Južnej Kórey. Približne každé dva mesiace sa tu koná mimoriadne obľúbený tanečný event Shangri-La, ktorý nielen organizátori volajú „najväčšia ázijská gay party“ alebo „extravaganza, ktorú svet závidí“. Množstvo DJov ponúka svoju produkciu na štyroch parketoch, jeden z nich i priamo pri veľkom bazéne.

 

  • Najživší bar: Adezakura

Miesto, kde sa vždy niečo deje, taký je podnik Adezakura, ktorého červené pouličné vývesky a dvere nemôžete prehliadnuť. Bar patrí k novším v meste a do druhej je otvorený výlučne pre ženy, potom sa brány otvárajú pre všetkých až do siedmej ráno. Prevádzkari si zakladajú na pohodovej atmosfére, kde sa vždy máte s kým porozprávať, ale i zatancovať na rytmy podľa vášho vlastného hudobného výberu. Podnik má tiež ako jeden z mála v Tokiu voľný vstup, čo je ďalším lákadlom medzinárodnej klientely.

 

Zdroj/autor: cnn.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa