Top destinácie pre zlomené srdcia

2013-06-13 16:00:00 |   |    | 

Každý má vlastný spôsob, ako sa vysporiadať s rozpadom vzťahu. Niektorí smútia pri nôtach romantickej hudby a spomienkach, iní sa vrhnú do partnerstva s čokoládovou tortou alebo alkoholom či podľahnú nákupnej horúčke… Čo keby ste namiesto podobných nerestí začali opäť žiť naplno? Pomôcť vám k tomu môže aj dovolenka na novom a neznámom mieste.



 

  • Taliansko: cyklistika v krajine rozprávkových viníc

Scénické okolie viníc a horských mestečiek lákajú dobrodruhov aj bohémov, ale hlavne milovníkov vín. Piemont je región na severozápade Talianska, ležiaci na úpätí Álp. Okrem toho, že poskytuje neopakovateľnú atmosféru pokoja a harmónie, produkuje významné a lahodné šumivé vína. Okrem nápoja bohov si tu môžete vychutnať aj pravý taliansky šarm histórie. Odporúčame niekoľkodňovú cyklistickú túru, počas ktorej sa oplatí navštíviť napríklad oblasť Penango, horúce pramene Acqui Terme a prírodné krásy regiónov Langhe a Roero. Pokochať sa môžete aj podzemnou katedrálou v Capelli z 10. storočia, ktorá dnes slúži ako vínna pivnica.

 

  • Peru: klenot prírody

Cestovanie po rozchode nemusí vždy znamenať samotu. Ak je vašou motiváciou vzrušenie z prírody, putovanie za ružovými delfínmi, opicami a inými exotickými tvormi, môžete sa pridať  k jednému z medzinárodných expedičných tímov, plaviacich sa po Amazonke. V prírodných rezerváciách Rio Ucayali a Pacaya-Samiria máte možnosť nočnej exkurzie a pozorovanie divokej zveri a rastlinstva priamo v juhoamerickom pralese. Miestna dedinka Ribereño ponúka dokonca šancu uloviť si červenú piraňu.

 

  • Bahamy: hotel pre zlomené srdcia

Prevratnou polaritou k typickým sladkým hotelovým rezortom pre zamilované páry je inovatívny ubytovací komplex určený pre slobodných. Čo viac by ste si mohli želať? Na  výber ponúkajú devätnásť luxusných víl na piesočnatej pláži ostrova Andros. Rezort pre svojich hostí pripravil aj špeciálne služby pod názvom “balíček po rozvode”, ktorý zahŕňa šnorchlovanie, chytanie rýb, rôzne exkurzie a samozrejme, najkvalitnejšie procedúry v kúpeľnom komplexe.

 

  • Florida: delikátna očista tela aj mysle

Čo tak vylepšiť svoj kulinársky talent alebo sa naučiť jeho základy v špecializovanej akadémii? Jeden z miestnych hotelov v Coral Gables svojim hosťom ponúka ako náplasť na stroskotané vzťahy niekoľkodňový kulinársky kurz, vedený osvedčeným šéfkuchárom. Jeho tvorcovia a zástancovia ho uvádzajú  ako ďalší spôsob pre spoznanie nových ľudí, získanie zaujímavých zručností a súčasne kreatívne dovolenkovanie. Oddych vás čaká v luxusnom prostredí v “retro - glamour” štýle hotela Biltmore, za ktorý si, samozrejme, aj primerane zaplatíte. 

 

  • Kanada: inšpirácia pri severských jazerách

Ideál dovolenky bez stresu zažijete predovšetkým na mieste, kde nie sú žiadne kľúče od izieb, televízia ani mobilný telefón. Namiesto bežných aktivít konzumného sveta sa môžete venovať pobytu v prírode a pozorovaniu losov či veveričiek v miestnej divočine… Rovnako je tu možnosť absolvovať školu varenia a spolu s astrológom sa dozvedieť niečo o magickej konštelácii hviezd a ich vplyve na život.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (18 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa