Najpodivnejšie hotely sveta vás zatiahnu do čreva aj lesa

2014-07-30 13:00:00 |   |    | 

Keď cestujeme, vždy sa len rýchlo ubytujeme a utekáme pozrieť všetko čo sa dá. Avšak pri týchto hoteloch sa isto pozastavíte. A možno pricestujete len preto, aby ste ich videli. Sú trafené, jedinečné a jednoducho iné. Sú to najpodivnejšie hotely sveta:



 

Pohodené črevo

 

Asi tak vyzerá hotel CasAnus v Belgicku. Majitelia tohto umeleckého kúska sa ozaj nechali uniesť netradičným umením. Našťastie sa hotel na črevo podobá len z vonka. Vnútri ukrýva manželskú posteľ, kúpeľňu a všetko, čo k pohodliu patrí.

 

Ako kanál

 

Trochu stiesnený pocit zažijete, ak sa ubytujete v Das Park Hotel blízko nemeckého Essenu. Uložíte sa totiž do betónových potrubí. Sú však dostatočne veľké na manželskú posteľ, takže sa tam isto zmestia aj vyšší návštevníci. Novinka, ktorú tunajší park poskytuje, je platenie v štýle „zaplať koľko chceš.“ Ide o dobrovoľnícky projekt, tak si vyberiete koľko zaplatíte. Stačí si kanálový rúru vopred objednať, vybrať si bezpečnostný kód a len prísť.

 

Soľné kúpele

 

Ak si pochutíte na údených výrobkoch alebo slanostiach, isto zamierite priamo do slaného hotela, Palacio de Sal. V Bolívii na najväčšej soľnej pláni na svete Salar de Uyuni totiž postavili hotel čisto zo soli. Slané sú steny, podlahy, nábytok aj postele. Aj strava je inšpirovaná regionálnymi potravinami. Podáva sa tu prevažne jahňacie a všetko je dochutené miestnou soľou. Milovníci sladkostí budú musieť zamieriť inam.

 

V psích útrobách

 

Netradične si svoj hotel postavili aj jedni americkí manželia. Ich záľuba vo vyrezávaní drevených psíkov sa dostala asi mierne za hranice bežného obdivu domácich miláčikov. Obrovský pes, kde vás ubytujú, ukrýva izby i kúpeľňu. Pre niektorých bude pridanou hodnotou aj to, že dnu nie je o nič menej psov ako vonku. Ale aspoň si tam môžete priniesť toho vlastného. Teda len za podmienky, že ho vopred ohlásite a je dobre vychovaný.

 

Ako od Tolkiena

 

Milovníci Hobbita a celej ságy o Stredozemi si užijú v hoteli The Hobbit Motel na Novom Zélande. Celý Woodlyn park je plný netradičných ubytovacích priestorov, od starých vlakov až po lietadlá. No len v rozkošných domčekoch s okrúhlymi dverami sa návštevníci prenesú do fantazijného sveta plného zlých orkov, malých hobbitov a ušľachtilých elfov.

 

Bez hviezdičky

 

Nad názvom tohto hotela, Null Stern Hotel vo Švajčiarsku, nežiari žiadna hviezdička. Ani jedna. Ide totiž o hotel bez hviezdičky, teda bez jedinej známky kvality. Nemôžeme povedať, že služby sú tu nulové, ale prostredie hotela je prinajmenšom vybavené veľmi skromne. Umiestnený je v podzemnom bunkri, nemá okná ale zato má spoločné izby pre 14 ľudí a tiež spoločné sprchy.

 

Futuristické bývanie

 

Vo filmoch z ďalekej budúcnosti vidno, že sa ľudia premnožili a musia bývať v akýchsi kapsulách. No nejedná sa čisto len o filmy. Aj v našej prítomnosti môžete navštíviť hotely, kde vás ubytujú do bunky, ktorá je nad inou bunkou a aj nad vami bude niekto podobne spať. Takzvané „kapsulové“ hotely nájdeme napríklad v Ázii, kde je priestor vo veľkomestách veľmi vzácny.

 

Laponský skvost

 

Za polárnou čiarou, kde je zima ako sa patrí, každý rok stavajú známy ľadový hotel IceHotel. Každý rok je v niečom iný, zaujímavý. Na jeho stavbe sa podieľajú umelci, ktorí doň vytesávajú prekrásne vzory. Všetky izby sú unikátne a prekrásne vo svojej ľadovej sile. V hoteli je príjemných 5 stupňov pod bodom mrazu a zabalení do kožušín sa tu vyspíte, zájdete si do sauny, alebo na pohárik niečoho osviežujúceho. Ako inak podávaného v ľade.

 

V8- čka

 

Hotel prepojený s autami, no nie je to motel. Zaujímavá alternatíva pre auto – moto nadšencov, ale aj deti. Každá izba je zariadená v tomto štýle. Vaša posteľ môže byť zostrojená z Mercedesu, alebo byť natiahnutá na heveroch v autoservise. Rozhodne tu nekládli zábrany svojej kreativite.

 

Lesné chatrče

 

Zážitok budete mať aj z týchto jednoduchých švédskych chatrčí v Kolarbyn Ecolodge. Sú malé, vyhrievané drevom a skutočne uprostred prírody. Služby, ktoré poskytujú nie sú pre všetkých, chýbajú sprchy aj všetky vymoženosti civilizácie. V chatkách vás objíme divoká príroda a stiahne vás do svojich osídiel. Takáto divočina sa nachádza len dve hodiny od Štokholmu.

Zdroj/autor: travel.amerikanki.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa