Raj na Zemi: Toto je 8 najlepších miest na život

2016-06-06 11:55:00 |   |    | 

Zatúžili ste niekedy definitívne zbaliť kufre a presťahovať sa niekde ďaleko? Ak máte už dlho chuť urobiť tento rozhodujúci krok, ponúkame vám niekoľko tipov, kde zapustiť nové korene. Každý rok vznikajú rebríčky miest, ktoré sú najvhodnejšie pre život, pretože ponúkajú dobré podmienky pre život, neustále sa tam deje niečo zaujímavé, sú bezpečné a navyše pekné. Aktuálne je na druhom mieste aj zástupca susednej krajiny.



 

1. Melbourne, Austrália

Austráliu síce máte trošku ďaleko, no za tie podmienky, ktoré by vám ponúklo Melbourne, to istotne stojí. Už niekoľko rokov sa stáva víťazom podobných ankiet. Môže za to najmä skvelá infraštruktúra, ktorá ľuďom denne šetrí veľa času. Napriek tomu, že sa nachádzajú vo veľkomeste, jednotlivé presuny nie sú problematické a uľahčujú im život. Nespornou výhodou je nízka kriminalita, ktorá sa už dlhé roky pohybuje na minimálnych hodnotách. Šťastní ľudia nie sú odkázaní na komplikovanie života tým druhým, takže Melbourne ponúka taký idylický vesmír uprostred uponáhľaného sveta.

 

2. Viedeň, Rakúsko

Metropola Rakúska nie je pre Slovákov lákadlom iba kvôli druhému miestu v tejto ankete. Nachádza sa blízko rodnej krajiny, vlakom sa do Bratislavy dostanete do hodiny a kedykoľvek máte chuť, môžete sa vybrať do svojej domoviny. Viedeň sa dostala do rebríčka vďaka vzťahu k životnému prostrediu, keď je napriek svojej veľkosti stále zeleným mestom s dostatkom oddychových zón. Dbajú aj na vkusné rekonštrukcie budov a architektúru nezohľadňujú iba v ukážkovom centre. Oceňuje sa aj prístup viedenských rodákov, ktorí s obľubou prijímajú nových obyvateľov.

 

3. Vancouver, Kanada

Spomedzi všetkých veľkých miest je Vancouver istotne najzelenší. Nachádza sa priamo v obklopení hôr a jednotlivé predmestia pripomínajú skôr bývanie na vidieku ako v rušnej metropole. Výhodou je tiež prístup tunajšej vlády, ktorá je voči občanom ústretová a Kanadu tak dlho stavia do pozície obľúbenej cieľovej destinácie emigrantov. Vancouver sa navyše môže pochváliť veľmi dobrými ekonomickými podmienkami, keď sa tam nachádzajú sídlá dôležitých firiem, ktoré ponúkajú dostatok pracovných príležitostí.

 

4. Toronto, Kanada

Okrem spomínaných výhod, ktoré ponúka samotná krajina, hrá v prospech Toronta aj bohaté umelecké vyžitie. Nachádza sa tam mekka viacerých významných galérií, spoľahnúť sa môžete na neustály hudobný program, keď do Toronta často prichádzajú tie najväčšie hviezdy, a svoje uplatnenie nájdete aj v prípade záujmu o menšinové umenia. Plusom je aj výborne prepracovaný systém mestskej dopravy, ktorý prináša veľkú úsporu času.

 

5. Calgary, Kanada

Potvrdením skvelého života v Kanade je tretí zástupca v tejto exkluzívnej zostave,Calgary sa dokonca hrdí titulom najčistejšieho mesta tejto krajiny. V meste zároveň majú nízke dane, čo sa odráža najmä na platoch zamestnancov. Stavať tam môžete aj na dobrej budúcnosti, keď sa Calgary môže pochváliť aj vynikajúcim školským systémom, ktorý produkuje najväčšie kanadské talenty. Predmestia sú malebné a pripomínajú malé usporiadané dedinky. Pokojná atmosféra a skvelé susedské vzťahy len na krok od veľkomesta so všetkými vymoženosťami, to je Calgary.

 

 

6. Adelaide, Austrália

Po Kanade slávi v tomto rebríčku úspech aj Austrália. Tá má v top osmičke až štyroch zástupcov, no tí sú umiestnení na nižších priečkach. Na šiestom mieste sa objavilo Adelaide, ktoré je ako stvorené pre aktívnych ľudí, ktorí radi športujú a užívajú si život. Mesto je plné športových možností a pridáva sa k tomu aj okolitá príroda, ktorá ponúka viacero cyklistických a bežeckých trás. Zabudnúť nemožno ani na vodné aktivity. Ak by ste po náročnom dni uvítali skôr oddych na pláži, dočkáte sa aj toho, keďže v tomto regióne nájdete tie najkrajšie mestské pláže z celej Austrálie.

 

7. Sydney, Austrália

V Austrálii sa zvykne hovoriť, že Sydney vám ponúkne všetko, čo hľadáte. Je to taký malý vesmír uprostred veľkého sveta, ktorý združuje rôzne kultúry a ľudí s rozmanitými životnými štýlmi. Okrem toho ponúka aj množstvo pracovných príležitostí a šikovní ľudia majú šancu dotiahnuť to vysoko. Talent sa v Sydney mimoriadne cení a štedro sa zaň odmeňuje.

 

8. Perth, Austrália

Jedno z najpriateľskejším miest na svete, ktoré ponúka aj skvelé podmienky na život. Majú tam nízku kriminalitu a zároveň dbajú aj na rozvoj svojich občanov. Veľa investujú do vzdelania, umenie a remeselnícke aktivity sú tam vysoko cenené. Tešiť sa môžete aj na nádherné životné prostredie.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, archív
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.1/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa