Guľa, mušľa, maringotka: Dovolenku môžete stráviť na naozaj neobvyklých miestach

2016-10-07 00:00:01 |   |    | 

Systém Airbnb neponúka iba lacné ubytovanie, počas ktorého sa dostanete do bližšieho kontaktu s domácimi obyvateľmi. Niekedy sa tam objavia aj skutočne výnimočné ponuky ako napríklad nocľah v najväčšom londýnskom kníhkupectve alebo bývanie za symbolický poplatok v luxusnom hausbóte. Popri nich nájdete aj viacero stálych ponúk, ktoré sú oveľa zaujímavejšie ako bývanie v klasickom hoteli.



 

Stanové hniezdo, Fondettes, Francúzsko

Pokiaľ nehľadáte tradičné bývanie a ste milovníkmi prírody, ponuka v lesoch pri Fondettes asi hodinku cesty od Paríža je pre vás ako stvorená. Veľký okrúhly stan má kopírovať vtáčie hniezdočko a vrátiť vás do lona prírody. K okolitým stromom je pripevnený pomocou lán a siete. Napriek tomu, že to tak nevyzerá, v hniezde sa vyspia aj štyria ľudia a jedna noc stojí 120 eur bez ďalších nákladov. K dispozícii je aj pohodlnejšie bývanie v malých dreveniciach.

 

Cigánsky koč, Helston, Anglicko

V anglickom Helstone sa rozhodli vytvoriť špeciálne magické miestečko, ktoré vás priblíži k pôvodnému štýlu života. Ubytovať sa tam môžete napríklad v hipisáckom karavane, v domčekoch na stromoch v pirátskom štýle alebo v nádhernom farebnom koči,. Tam sa vyspia len dvaja ľudia, no vďaka tomu získate oveľa väčšie súkromie. Jedna noc vás vyjde na 89 eur.

 

Súkromný ostrov Bird Island, Belizé

Niet nad dovolenku v štýle Robinsona, keď si môžete vychutnať luxus dokonalého ticha a súkromia. Presne to vám ponúka opustený ostrov Bird Island pri Belizé. Nachádza sa na ňom príjemný domček s kuchyňou, malou plážou a apartmánmi. Predstavte si tú idylku, keď sa ráno zobudíte a cez veľké okno vás pohľad spočinie na otvorenom mori. Apartmán je určený pre štyri osoby a stojí 362 eur na noc. V sume je zahrnutá aj doprava na ostrov a prenájom kajakov, ktorými môžete preskúmať okolie.

 

Recyklovaný sklenený dom, Florianopolis, Brazília

Ako bláznivý dom nejakej čarodejnice pôsobí sklenený dom v Brazílii. Jeho autor ho vyrobil výhradne zo starých fliaš, zrkadiel a ďalších sklenených predmetov. Vďaka tomu sa mu podarilo vykúzliť pestré farebné kráľovstvo, ktoré si najlepšie vychutnáte, keď sa oň oprú slnečné lúče. V dome môže prespať až sedem ľudí a pri plnej obsadenosti je cena za jednu noc bez poplatkov 110 eur.

 

Domček pre trpaslíkov, Ostuni, Taliansko

Dovolenka ako z rozprávky vás nečaká len na niektorom z talianskych zámkov. V Ostuni na juhu krajiny môžete oddychovať aj v domčeku pre trpaslíkov. Nízka stavba s kužeľovitými strechami vyzerá ako dokonalé romantické sídlo. Prespať tam môžu štyria ľudia a najnižšia cena za jednu noc je 80 eur. Bývanie vám ponúka aj romantickú oddychovú zónu pod olivovníkmi a nádhernú prírodu v okolí.

 

Mušlí dom, Isla Mujeres, Mexiko

V ponuke Airbnb nájdete aj viacero architektonických originálov. Medzi ne nepochybne patrí aj mušlí dom v Mexiku. Jeho exteriér vyzerá ako z podmorského sveta – kopíruje totiž tvar krásnych bielych mušlí. Podmorské motívy a jemné farby dominujú aj interiéru. K domu patrí aj veľký bazén a keby vám nestačil, môžete si ísť zaplávať do neďalekého mora, na ktoré máte výhľad počas celého dňa. Cena za noc pre štyroch ľudí je do 400 eur.

 

Dom v škole, Newport, USA

Bývať môžete na rôznych netradičných miestach. V minulosti sa na Airbnb nachádzalo napríklad ubytovanie v iglu alebo v jaskyni v štýle Flinstonovcov. Dnes tam už tieto ponuky nenájdete a vystačiť si musíte s kuriozitkou v podobe prerobenej starej školy v Newporte. I keď má už v súčasnosti modernú a luxusnejšiu podobu, stále sa tu podarilo zachovať viacero historicky cenných prvkov a niekoľko odkazov nájdete aj na jej pôvodné využitie. Jedna noc stojí 197 eur a ubytovať sa tam môžu len dvaja ľudia.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Airbnb
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa