Lyžiarske Oscary rozdané: Najlepšie zimné stredisko je v Európe

2017-11-20 12:00:00 |   |    | 

Uplynulý víkend sa v rakúskom Kitzbüheli uskutočnil už 5. ročník prestížneho podujatia World Ski Awards. Vyše 1,5 milióna hlasov turistov, ale aj odborníkov z oblasti lyžiarskeho priemyslu rozhodlo, ktoré zimné strediská na svete sú najlepšie.



World Ski Awards sú najprestížnejším ocenením v oblasti lyžiarskeho priemyslu. Od roku 2013 rozhodujú hlasy odborníkov, ale aj verejnosti o tých najlepších lyžiarskych strediskách, hoteloch, apartmánoch či cestovných agentúrach.

Najvyššie ocenenie si tento rok už po tretíkrát odnieslo francúzske stredisko Val Thorens. Šéf najvyššie položeného rezortu v Európe (2300 m n.m.) Grégory Guzzo pri preberaní ceny vyhlásil: „Val Thorens vytvorili vizionári, ktorí boli oddaní svojmu cieľu; priekopníci, ktorých myseľ je ešte stále o krok pred nami.“ Pripomenul tiež, že stredisko neustále investuje do noviniek, vďaka ktorým tu lyžiari trávia menej času v lanovke a viac na svahu.

Najviac cien si zo slávnostného podujatia odnieslo Švajčiarsko, kde sa nachádza najlepší freestylový rezort Laax, najlepší lyžiarsky hotel W Verbier aj najlepšie lyžiarske apartmány Chalet Les Anges v Zermatte, ktoré navrhol slávny interiérový dizajnér Magali de Tscharner. V stredisku Laax sa môžete ubytovať aj v najekologickejšom lyžiarskom hoteli. Je ním Rockresort, ktorého kamenné budovy vyhrieva výhradne obnoviteľná energia z biomasy.

Súčasťou slávnostného podujatia je aj vyhlásenie výsledkov v jednotlivých krajinách. Najlepším slovenským lyžiarskym strediskom pre rok 2017 je Jasná Nízke Tatry, najlepším lyžiarskym hotelom sa stal Grand Hotel Praha v Tatranskej Lomnici a ocenenie pre Najlepší lyžiarsky Boutique hotel si opäť odniesol Hotel FIS Jasná. "Obhájenie tejto prestížnej ceny je jasným dôkazom kvalitnej a intenzívnej práce celého nášho tímu. Náš hotel je unikátny najmä vďaka svojej polohe priamo na lyžiarskom svahu, no zároveň je to atmosféra a pocit pohody, vďaka ktorému sa ku nám hostia s radosťou vracajú,” povedal riaditeľ hotela Ing. Jaroslav Kubaľa. "Zvykneme hovoriť, že ponúkame Malý kúsok neba. A to nielen pre nadmorskú výšku, v ktorej sa nachádzame," dodal s úsmevom.

 

Všetky výsledky

Najlepšie lyžiarske stredisko: Val Thorens, Francúzsko

Najlepšie freestylové stredisko: Laax, Švajčiarsko

Najlepší lyžiarsky hotel: W Verbier, Švajčiarsko

Najlepší nový lyžiarsky hotel: Fahrenheit Seven Val Thorens, Francúzsko

Najlepší ekologický lyžiarsky hotel: Rocksresort Laax, Švajčiarsko

Najlepší lyžiarsky Boutique hotel: Vale Niseko, Japonsko

Najlepší lyžiarsky chalet: Chalet Les Anges, Zermatt, Švajčiarsko

Najlepší nový lyžiarsky chalet: Alpaca, Méribel, Švajčiarsko

Najlepšia spoločnosť, prevádzkujúca zimné stredisko: Bergbahn AG Kitzbühel, Rakúsko

Najlepšie interiérové lyžiarske stredisko: Ski Dubai, Spojené arabské emiráty

Najlepší lyžiarsky tour operátor: Bella Coola Heli Sports, Kanada

Najlepší lyžiarsky prepravca: Ski-Lifts

Výnimočný prínos k lyžiarskemu priemyslu: Hans Grimus


 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa