Tri svetové rekordy a bezkonkurenčný komfort: Nová lanovka je snom každého turistu

2017-12-22 12:00:00 |   |    | 

Včera slávnostne spustili do prevádzky novú lanovku na najvyšší nemecký vrch Zugspitze, ktorá na vrchol prepraví až 580 cestujúcich za hodinu. Tí môžu počas cesty spoznať tri svetové rekordy tohto výnimočného technického projektu za 50 miliónov eur.



 

Celkovo šesť rokov plánovacích a stavebných prác, niekedy v najnáročnejších podmienkach vo výške 3000 metrov nad morom, bolo investovaných do tohto mimoriadneho projektu a vyústilo do nesporného vrcholu nielen pre Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, ale aj pre celý región, v ktorom dominuje cestovný ruch. Stále väčší počet návštevníkov Zugspitze - približne pol milióna ročne - bol jedným z dôvodov nahradenia bývalej lanovky.

V budúcnosti budú dve plne presklené vysokokapacitné kabíny prepravovať na vrchol až 580 cestujúcich za hodinu, čím sa odstránia pre minulosť typické rady. Počas cesty prejdú cestujúci okolo najväčšieho oceľového pylónu pre lanovky pre na svete vysokého 127 metrov, prejdú najväčším celkovým výškovým rozdielom 1945 metrov na jednu časť a najdlhším nepodporovaným rozpätím na svete v dĺžke 3213 metrov.

Tri rekordy, ktoré cestujúci môžu zažiť, keď si budú vychutnávať panoramatické výhľady na malebné jazero Eibsee, na Waxensteine a Alpspitze, a budú pohltení budúcimi horskými zážitkami.

Integrované okenné ohrievače umožňujú bezproblémovú viditeľnosť aj za nepriaznivého počasia, v jasných dňoch až do Mníchova. Obe kabíny sú samé o sebe pútavé, majú elegantný a mierny dizajn.

Na vrchole najvyššieho vrchu Nemecka sa návštevníci môžu tešiť na jedinečné 360° panoramatické výhľady nad 400 alpskými vrcholmi v štyroch rôznych krajinách, ako aj celý rad celoročných dobrodružstiev.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR / AP
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa