Najlepšie tipy na leto 2018: Slovenskí cestovní agenti vybrali TOP destináciu v ich ponuke

2018-06-05 00:00:01 |   |    | 

Leto sa nezadržateľne blíži, no mnohí z nás sa ešte stále nerozhodli, kde ho tento rok strávia. Niektorí sa do sveta vydajú individuálne, mnohí Slováci sa ale spoliehajú na služby cestovných kancelárií a agentúr. Toto je výber toho najlepšieho, čo ponúkajú.



 

GRÉCKO

Grécke ostrovy patria dlhodobo k obľúbeným destináciám dovolenkujúcich Slovákov. Andrea Sivaničová z prešovskej cestovnej agentúry Dovolenka, s.r.o. odporúča tento rok Kefalóniu - „zelený kopcovitý a dovolenkárom menej známy iónsky ostrov s autentickými pokojnými mestečkami, nezvyčajnými jaskyňami a nádherne rozmanitými plážami - červenou Xi či bielou Myrtos, známou z filmu Mandolína kapitána Coreliho a radenou do TOP 10 európskych pláži. Čerešničkou na torte je možnosť lodného výletu na blízky ostro Ithaka, rodiska a kráľovstva legendárneho hrdinu Trójskej vojny - Odysea.“

Rovnakú novinku dáva tento rok do pozornosti aj riaditeľ CK FIRO-tour Marcel Siekel – na ostrove Kefalónia s úžasnými plážami a vysokými horami môžete po priamom lete z Bratislavy oddychovať napríklad v all inclusive hoteli Cephalonia Palace****.

Grécky ostrov Rhodos zas zo svojej ponuky vyberá konateľ E-cestovky Michal Svorad. Po asi 2,5-hodinovom lete z Bratislavy tu nájdete všetko pre pohodovú dovolenku – viac ako 300 slnečných dní v roku, grécku kuchyňu aj pamiatky UNESCO. Priamo na pláži a kúsok od centra Falikari vás podľa Svorada určite nesklame päťhviezdičkový hotel Grecotel Rhodos Royal , ktorý v roku 2018 prešiel rekonštrukciou.

Grécko odporúča aj Juraj Stahl zo Stahl Reisen, ktorý vyzdvihuje stále počasie, rôzne druhy pláží, veľa historických pamiatok, zaujímavé výlety, výbornú gastronómiou a skvelých ľudí. Jeho tipom na leto 2018 je ostrov Samos.

 

JORDÁNSKO

Až traja oslovení agenti vybrali ako najlepšiu destináciu roka 2018 exotické Jordánsko. Marketingová manažérka CK Hydrotour Tatiana Zábojníková Pavleová odporúča Hotel Grand Swiss Belresort Tala Bay ***** v Aqabe: „Vďaka priamym letom z Bratislavy môžete od júna do septembra pocítiť ozajstnú dovolenkovú pohodu na nádherných piesočnatých plážach prímorského mesta Aqaba, aj vďaka komfortu špičkových hotelov a  zážitkom z nezabudnuteľných výletov do okolia (napr. Petra, púšť Wadi Rum či Mŕtve more).“

Na skvosty UNESCO upozorňuje aj Jana Kiššová z Elegance Travel. Okrem novodobého divu sveta – skalného mesta Petra by ste podľa nej rozhodne nemali vynechať ani návštevu mesta Jerash, známeho ako „jordánske Pompeje“, Mŕtve more s blahodarnými účinkami na telo, ale aj pútnické miesto Betánia či prírodné krásy púšte Wadi Rum.

Katarína Miškufová z Ibis Travel vyzdvihuje okrem úžasnej histórie najmä teplučké Červené more a pozýva do hotela Movenpick Resort and Spa Tala Bay ***** v Aqabe, kam sa lieta z Bratislavy.

 

ZANZIBAR

Do Afriky zas pozýva  Adriana Sladovníková z Faveo Concierge. Od kultúrne bohatej Juhoafrickej republiky, cez divokú Botswanu a Keňu až po marocké trhy ponúka práve tento kontinent skutočne rozmanité zážitky. Sladovníková upozorňuje najmä na Zanzibar: „Odporúčame nový ´hip & chic´ rezort Zuri Zanzibar v severnej časti ostrova s dokonalou bielou plážou, tyrkysovým morom a nezabudnuteľnými západmi slnka. ´Zuri´ znamená v svahilčine ´nádherný´, čo presne vystihuje emócie, ktoré tento africký rezort ponúka.“

 

MADEIRA

Azorské ostrovy a Madeiru vyberá na leto 2018 Dušan Kráľ z Kadetade.com, "pretože sú to celoročne dostupné destinácie s úžasnou krajinou vhodnou nielen na turistiku, ale aj na oddych pri vodách Atlantiku."

 

TURECKO

Alena Sihelská z dovolenkového portálu BIGtravel na leto 2018 najviac odporúča turecký Bodrum na Egejskej riviére. V minulosti bol známy pod názvom Halikarnas a preslávil sa mauzóleom, ktoré patrí medzi 7 divov sveta. Okrem Európanov je veľmi obľúbeným dovolenkovým miestom aj pre bohatých Turkov a turecké celebrity, ktorí tu radi trávia voľné chvíle a mnohí z nich tu vlastnia prázdninové vily. Všetko pre dokonalý oddych tu totiž majú na dosah – kvalitné rezorty, nádherné čisté more, prekrásne prírodné scenérie, nákupy aj bohatý nočný život.

 

EGYPT

Egypt bol po mnohé roky stálicou medzi destináciami slovenských turistov a na najvyššie priečky návštevnosti sa opäť pomaly vracia. Lenka Takáčová z CK Sunflower Tours vybrala práve túto krajinu a  hotel Royal Lagoons Aquapark Resort & Spa 5* v Hurghade s výhodnou cenou a ponukou pre rodiny.

 

MALORKA

„Ak hľadáte nádherné pláže s tyrkysovou vodou, nájdete ich na najväčšom a najrozmanitejšom ostrove Baleárskeho súostrovia Malorka.  Na svoje si tu príde každý, či už preferujete leňošenie na pláži alebo aktívny pohyb spojený s poznávaním histórie. Malorka dokonale vyhovuje rodinám s deťmi, ale aj dobrodruhom, ba i milovníkom cykloturistiky, keďže ponúka 312 km cyklistických trás,“ vymenúva Bohdana Jelemenská z MAGIC Travel dôvody, prečo v lete navštíviť práve Malorku.

 

ČIERNA HORA

Čierna Hora patrí medzi najteplejšie a najslnečnejšie turistické regióny. Sú tu krásne okruhliakové a piesočnaté pláže obmývané temperamentným Jadranom, majestátne vápencové pohoria, krásne zálivy, skryté jazerá aj najjužnejšie fjordy sveta. „Na vlastnej koži môžu naši klienti pocítiť miestnu pohostinnosť, dopriať si lahodnú pleskavicu a iné pokrmy vychýrenej čiernohorskej kuchyne či pohárik kvalitnej rakije pri západe slnka. K tomuto zážitku nie je potrebné zdĺhavé cestovanie, do Čiernej Hory lietame z Bratislavy a Popradu,“ pozýva do tejto destinácie Jana Gžibová z CK Solvex.

 

CHORVÁTSKO

Erika Vlahyová CK Eridar uprednostňuje osvedčenú klasiku – dovolenku na Makarskej. Výhodou je nielen vzdialenosť zo Slovenska, čisté more a príjemní ľudia, ale aj cena, ktorá poteší. Za 8 dní zaplatíte za osobu už 98 eur, ku ktorým je možné doobjednať aj dopravu a polpenziu.



FRANCÚZSKO

Ak vám ležanie na pláži k oddychu nestačí a od dovolenky očakávate aj nejaké nové zážitky, pozýva vás Ivan Hitka z CK Hitka na plavbu loďou francúzskym vidiekom či mestečkami po riečnych kanáloch. Každá loď je vybavená kajutami pre 2 až 8 osôb, salónom či kuchynským kútom a na jej vedenie nepotrebujete žiadnu licenciu.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív CK
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa