Cestovatelia rozhodli: Toto sú podľa Tripadvisoru TOP zážitky roka 2019

2019-07-24 00:00:01 |   |    | 

Portál Triapdvisor vyhodnotil najlepšie cestovateľské zážitky, ktoré môžete zažiť počas aktuálneho roka. Na zostavenie rebríčka použili špeciálny algoritmus, ktorý bral do úvahy ich popularitu, hviezdičkové hodnotenie užívateľov a ich slovné popisy toho, čo v danej atrakcii zažili.



 

Fast pass do Vatikánskych múzeí, Sixtínskej kaplnky a Baziliky sv. Petra

Cestovatelia ohodnotili ako jeden z najlepších zážitkov a zároveň aj jednu z najlepších investícií zakúpenie fast passu do Vatikánskych múzeí a pridružených atrakcií. Počas hlavnej sezóny musíte čakať pri vstupe aj v párhodinových radoch. Múzeum však pred niekoľkými rokmi vymyslelo jeden drahší lístok, ktorý vám zabezpečuje uprednostnenie pri vstupe do neho a ušetrenie času pri dlhom postávaní pred vchodom. Cena vstupenky je 67 eur, predávajú ju len niektoré spoločnosti a musíte ju zakúpiť vopred cez internet. Ich počet je limitovaný, aby tak všetkým turistom s touto výhodou zabezpečili rýchly vstup do priestorov múzea.

 

Plavba po rieke Chicago s výkladom o okolitej architektúre

Centrum Chicaga sa rozprestiera okolo rovnomennej rieky. Tam vznikli aj prvé mrakodrapy, ktoré neskôr nasledovali modernejšie výškové stavby. Plavba v tejto štvrti sa stala druhým najlepším zážitkom v hodnotení Tripadvisoru. Ľudia si ju pochvaľujú vďaka kvalitnému výkladu, ktorý zároveň približuje históriu mesta. Pohľad na okolité budovy je z tejto perspektívy majestátny a najlepšie vám ukáže jedinečnosť Chicaga.

 

Jednodňová tour po Toskánsku

Taliansko patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie. Ľudí láka spoznávanie Ríma aj ostrovných oblastí, ale veľkú časť turistov stále najviac zaujíma nádherné Toskánsko. Jeho najdôležitejšou časťou je malebný vidiek, ktorý spája krásnu prírodu so zaujímavými pamiatkami, dobrým jedlom a skvelým vínom. Stačí sa pozrieť na dlhé lány viniča a vychutnať si pohľad na západ slnka nad nimi, aby vás tento región chytil za srdce. Veľmi obľúbené zastávky tejto jednodňovej tour sú vo Florencii, ktorú milovali viacerí významní umelci a v Pise, kde si môžete pozrieť legendárnu šikmú vežu.

 

Šnorchlovanie v štrbine Silfra na Islande

Potápačov nezaujíma len pestrý podmorský svet, krásne divadlo zažijú aj na Islande. Štrbina Silfra sa nachádza v jazere Pingvallavatn. Ide o unikátne miesto, kde sa stretávajú dve tektonické dosky. Vďaka tomu sa tam podarilo uchovať priezračne čistú vodu, ktorá je ako stvorená pre túto vodnú aktivitu. Po ponore uvidíte krásy islandskej prírody v inom podaní. Kamenné útesy sa striedajú s podvodnými planinami, ktoré sú obrastené jazernými vodnými rastlinami. Na toto unikátne divadlo sa môžete pozrieť vďaka tour, ktorá štartuje priamo z Reykjavíku.

 

Kaňon Red Rock na elektrickom bicykli

Navštívte jeden z najkrajších kaňonov sveta na vlastnú päsť, aby ste si užili tie najlepšie výhľady do celého údolia. Red Rock môžete spoznať prostredníctvom štvorhodinovej tour na elektrických bicykloch. Tú môžete absolvovať sami a personál spoločnosti vás iba vyzdvihne na dohodnutom mieste, alebo si objednajte výlet so sprievodcom, ktorý vás zavedie k tým najzaujímavejším vyhliadkam. Veľkou výhodou je, že z bicykla môžete kedykoľvek zosadnúť a pozrieť si tak tie lokality, ktoré sa vám páčia najviac.

 

Súkromný vintage výlet na motorke so sajdkou v Paríži

Šiesty najobľúbenejší zážitok získate v Paríži. Čo môže byť romantickejšie, ako si toto mesto vychutnať v retro štýle a spoznať jeho tajné zákutia? Jeden z tour operátorov ponúka súkromný výlet retro motorkou so sajdkou, s ktorou sa budete presúvať po rôznych pamiatkach, alebo si zájdete do odľahlých menej známych štvrtí. Podľa dohody môže táto tour trvať od 1 do 7 hodín. Počas jazdy si urobíte prestávku na tých miestach, ktoré sa vám najviac páčia a pokojne si môžete prezrieť aj niektoré pamiatky.

 

Lodná tour po amsterdamských kanáloch

Metropola Holandska je známa vďaka veľkej spleti kanálov, ktoré vytvárajú zaujímavé uličky. Najlepším spôsobom, ako si prezrieť pestrú architektúru v okolí, je nasadnúť na jednou z lodných tour, ktoré vás prevedú veľkou časťou historického centra. Táto plavba trvá jednu hodinu a s kartou I Amsterdam City Card ju máte bezplatne.

 

Výlet do Ubudu na Bali s hojdačkou v džungli

Ubud je menšie mesto v Bali, ktoré je obklopené džungľou a oblasťami s ryžovými poľami. Tour v tejto oblasti patrí k najpopulárnejším, pretože ponúka množstvo možností na krásne zábery okolitej prírody. Najmä vidiecka časť má osobité čaro, ktoré vytvárajú aj večne usmiati domáci obyvatelia. Počas tour ponúkajú zastávku pri legendárnej hojdačke v džungli, ktorá visí na dlhých lanách nad priepasťou a budete mať z nej úžasný výhľad na tento región.

 

Gastronomická tour na tuk-tuku v Si-an

Čína je známa vďaka skvelým pouličným stánkom. Ich gastronómia je pestrá, láka výraznými vôňami a nepoznanými chuťami. V meste Si-an preto vymysleli špeciálnu kulinársku tour, počas ktorej budete prechádzať centrom na tuk-tuku. Zastavíte sa v luxusných reštauráciách aj v jednoduchých street foodových štvrtiach, kde ochutnáte to najlepšie z domácej kuchyne.

 

Splav rieky Kaituna na Novom Zélande

Desiatku najlepších zážitkov, ktoré môžete podľa Tripadvisoru zažiť počas tohto roka, uzatvára výlet na Novom Zélande. Tam by ste sa mali vybrať na splav rieky Kaituna, ktorá je výzvou aj pre skúsených milovníkov raftingu. Pokiaľ nemáte odvahu zdolať ju takýmto spôsobom, môžete sa poprechádzať v jej okolí a počas túry si pozriete úžasnú okolitú prírodu.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa