Experti prezradili svoje tajné tipy: 10 miest presne podľa vašich záujmov

2020-01-15 08:00:00 |   |    | 

Pri súčasnej dostupnosti informácií je možno ťažké predstaviť si, že na svete stále existuje niekoľko tajných neobjavených destinácií, ktoré vás môžu príjemne prekvapiť. Týchto desať miest je navyše presne ušitých na mieru podľa toho, čo vás najviac zaujíma.



 

Destinácia v rámci USA – Severná Dakota

New York, Los Angeles a Las Vegas sú tri najvyhľadávanejšie destinácie v USA. No každé z miest a každý zo štátov dokáže priniesť niečo zaujímavé. Severná Dakota je niekedy neprávom podceňovaná a stojí na okraji nášho záujmu. Jej najväčšou výhodou je, že tam nežije veľa obyvateľov. Stále tam víťazí divoká príroda s niekoľkými trasami na turistiku. Nachádza sa tam tiež veľký Rooseveltov národný park s nádhernými chránenými oblasťami. A nechýbajú ani tradičné retro podniky v štýle päťdesiatych rokov.

 

Destinácia pre milovníkov histórie – Leptis Magna

Antické pamiatky by ste hľadali zrejme všade inde okrem Líbye, pritom práve tam sa nachádza jedno z najzachovanejších a najlepších múzeí rímskej architektúry na svete. Leptis Magna vzniklo v 7. storočí pred Kristom a založili ho Féničania. Postupne sa vypracovalo na jedno z najvýznamnejších miest v ríši, ktoré zničili až pri nájazdoch moslimov. V súčasnosti sa tam nachádza niekoľko zachovalých ruín baziliky, divadla, ale aj bežných obydlí. Obzrieť si môžete tiež vzácne fresky.

Počas návštevy Líbye nesmiete vynechať ani metropolu Tripolis:

 

Destinácia pre šnorchlovanie – Tuamotu

Francúzska Polynézia je hotovým rajom. Jednotlivé ostrovy sú očarujúco krásne, majú tam nádherne zachovanú prírodu a vďaka tomu sa môžete tešiť aj na pestrý podmorský svet. Tuamotu si hneď zamilujú všetci tí, ktorí sa radi potápajú a šnorchlujú. Na rozdiel od ostatných blízkych destinácií ide o stále neobjavené ostrovy, takže je tam minimum turistov. Atmosféra je vďaka tomu veľmi pokojná, naučíte sa viac o domácich zvyklostiach a môžete sa tešiť aj na pokojné leňošenie na opustenej pláži, kde nestretnete nikoho iného.

 

Destinácia pre rodiny – Galapágy

Galapágy istotne nepatria k neznámym destináciám, ale určite nie sú typické pre rodinné dovolenky. Napriek tomu odborníci na cestovanie odporúčajú, že by ste pre deti mali vyberať práve takéto zaujímavé miesta. More, pláž a atrakcie nájdu kdekoľvek na svete. No na Galapágoch uvidia na vlastné oči také zvieratá, ktoré nemajú možnosť zhliadnuť v žiadnej ZOO. Verte tomu, že to pre ne bude nezabudnuteľný zážitok.

 

Destinácia pre milovníkov hôr – Pyreneje

Horská turistika je aktuálne na výraznom vzostupe. Ľudia utekajú z rušných oblastí a dovolenku si chcú užiť v tichu a obklopení prírody. No kvôli tomu sa stáva, že tie najobľúbenejšie alpské chodníky sú niekedy počas leta vyťažené rovnako, ako ulice miest. Vašou ideálnou voľbou sú teda Pyreneje. Rozprestierajú sa medzi južným Francúzskom a severným Španielskom. Môžete ich spojiť s dovolenkou pri mori a vďaka teplej oblasti tam môžete ísť na túru aj počas neskorej jesene.

 

Destinácia pre romantikov – Srí Lanka

Srí Lanka je pomerne častou voľbou pre dobrodruhov. No ak si chcete dopriať iba romantiku so svojou priateľkou či priateľom, nemusíte sa pustiť do spoznávania celej krajiny. V takom prípade vám stačí oddych na pláži v súkromných bungalovoch a v hoteloch, ktoré sa zameriavajú na zdravý životný štýl a očistu tela a mysle. Doprajete si pokoj v duši, utužíte vzťah a zamilujete sa aj do tejto krásnej oblasti.

 

Destinácia s najkrajšími plážami – Maurícius

Novým dovolenkovým hitom sa má v najbližších rokoch stať Maurícius. Ten medzi cestovateľmi boduje vďaka nedotknutej divokej prírode. Popri nej dominujú aj pláže, ktoré patria k najčistejším na svete. Vyberte sa aj na niektorý z blízkych ostrovov a zažite romantiku v štýle Robinsonaa. K tomu si ako bonus prirátajte výborné hotelové služby a skvelú gastronómiu, ktorá je zmesou niekoľkých kultúr.

 

Destinácia pre gurmánov – Tokio

Japonci si potrpia na dobré a kvalitné jedlo, vďaka čomu sa v ich hlavnom meste objavuje čoraz viac nových zaujímavých podnikov. Tie odrážajú svetové trendy, ale aj kulinárske lahôdky z jednotlivých kultúr. Okrem toho nemožno zabudnúť na fantastické domáce jedlá, ktorým dominujú ryby, ryža, čerstvá zelenina a veľa čerstvých byliniek. Tie sa nebojte ochutnať aj na miestnych trhoch a v pouličných stánkoch, kde objavíte nové chute a kombinácie.

 

Destinácia pre dobrodruhov - Wrangell-Kluane

Aljaška je podľa mnohých z hľadiska divokej prírody tou najkrajšou oblasťou Ameriky. Potvrdzuje to aj horská oblasť Wrangell-Kluane, ktorá je ako stvorená pre všetky dobrodružné povahy. Nájdete tam množstvo tipov na turistické trasy, ale musíte sa pripraviť na ich vyššiu obtiažnosť. Budete spoznávať skutočnú divočinu aj s rôznymi zvieratami a dostanete sa k takým zaujímavým častiam ako je napríklad stará opustená baňa či horské chatky.

 

Destinácia pre pozorovanie živočíchov v prírode - Pantanal

Brazílske mokrade Pantanal pripravili svojimi prírodnými danosťami skvelé podmienky pre rôzne divoké zvieratá. Ak teda patríte k tichým pozorovateľom fascinujúceho sveta živočíchov, mali by ste sa vybrať do tejto mimoriadne cennej oblasti, k žije adej veľa vzácnych druhov, ktoré neuvidíte nikde inde vo svete.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, Thinkstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa