Cestovatelia rozhodli: Toto je 10 najvychytenejších ulíc sveta

2021-07-29 08:01:00 |   |    | 

Niektoré ulice sú ešte populárnejšie ako samotné mestá, v ktorých sa nachádzajú. Bývať tam je znakom prestíže a prejsť sa po nich je obrovským zážitkom pre všetkých cestovateľov. V celosvetovom prieskume zvolilo 27 000 hlasujúcich tie najvychytenejšie ulice z celého sveta, medzi ktorými sa objavili aj viaceré európske perly.



 

Smith Street, Melbourne

Prvenstvo Smith Street je zrejme pre mnohých prekvapením. Ulica nie je vizuálne výnimočná. Skĺbuje pár historických stavieb s modernými budovami, ale tie nie sú až natoľko výrazné. To najdôležitejšie však je, že dokáže rovnako zapôsobiť tak na domácich, ako aj na turistov. Na jednom mieste tam nájdete všetko, po čom túžite počas chvíľ voľna. Lokálne obchody i známe butiky, reštaurácie, galérie a puby. K tomu všetkému pridajte pestré možnosti na nočný život a najčastejšia voľba 27 000 hlasujúcich je viac ako jasná.

 

Passeig de Sant Joan, Barcelona

Necelý kilometer od Sagrady Familia sa nachádza podľa mnohých najcharizmatickejšia ulica Barcelony. Vyhnite sa La Rambla, ktorá je najmä v letnej sezóne preplnená turistami a zájdite na toto pokojnejšie miesto, ktoré vám najlepšie preukáže katalánsky naturel. Nájdete tam štýlové reštaurácie a najväčšou vychytávkou sú kníhkupectvá, ktoré sú ako vystrihnuté zo štýlového filmu.

 

South Bank, Londýn

Na južnom brehu rieky Temža sa rozprestiera londýnska časť South Bank, ktorá sa stala bronzovou medailistkou. Pre turistov je atraktívna vďaka tomu, že mieša starú i novú tvár anglickej metropoly. Nachádzajú sa tam historické budovy vrátane Shakespearovho divadla Globe, ale aj nové atrakcie ako London Eye. Dostanete sa do modernej štvrte s luxusnými mrakodrapmi a už o niekoľko metrov ďalej skúmate históriu prostredníctvom architektúry z rôznych období anglických dejín. Taktiež sa tam nachádzajú vynikajúce trhy a niekoľko obľúbených podnikov.

 

San Isidro, Havana

Dovolenkári na Kube chcú okrem pláží vidieť najmä legendárnu starú časť Havany. Farebné domčeky a neopakovateľná atmosféra je podľa nich tým miestom, kde môžu zažiť pravý Karibik. Ak tam cestujú práve kvôli takémuto zážitku, mali by sa prejsť ulicou San Isidro. Do tejto časti Havany by ste sa však radšej nemali vybrať po zotmení. Vtedy nemá veľmi dobrú povesť a časté spory medzi domácimi by vás mohli dostať do problémov. Radšej si tam ten typický kubánsky džavot, smiech a uvoľnenú atmosféru v kombinácii s nádhernými nástennými maľbami, ktoré často odrážajú názory tunajších obyvateľov, pozrite počas dňa.

 

Sunset Boulevard, Los Angeles

Od Hollywoodu až po Pacifik. Tadiaľ vedie tá najznámejšia ulica v Los Angeles, ktorá sa objavila aj v mnohých filmoch. Sunset Boulevard meria až 35 kilometrov. V jej okolí sa nachádzajú viaceré obľúbené múzeá, legendárne podniky, luxusné hotely, ale aj obchody, kde si vraj nakúpite tie najlepšie suveníry. Okrem toho by ste podľa cestovateľov mali byť neustále pozorní, pretože sa kedykoľvek môže okolo vás prejsť nejaká celebrita.

 

Witte de Withstraat, Rotterdam

Často zabúdame na to, že aj Holandsko je spájané aj s bohatým umeleckým životom. Witte de Withstraat pokladajú za rotterdamský domov hipsterov. Nachádza sa tam niekoľko štýlových podnikov, výborné bary a puby a popri nich môžete navštíviť množstvo galérií. Väčšina sa sústreďuje na moderné umenie a aktuálnych umelcov. Často hľadajú nové talenty, ktorým sa neskôr podarí preraziť a na túto ulicu spomínajú ako na jedno z dôležitých miest v ich kariére.

 

Rua Tres Rios, Sao Paulo

Brazília sa možno na prvý pohľad nejaví ako krajina snov, ale v skutočnosti tam svoj nový domov našlo množstvo prisťahovalcov z rôznych kútov sveta. Práve tí poznačili niektoré miesta a dodali im osobitý charakter. Jedným z nich je ulica Rua Tres Rios, ktorá sa nachádza v blízkosti historického centra Sao Paulo. Dnes je známa vďaka pestrému umeleckému životu.

 

Haji Lane, Singapur

V minulosti sa na tomto mieste nachádzali domy, ktoré poskytovali nocľah pre pútnikov. Neskôr tam bývali chudobní obyvatelia a keď začali Haji Lane postupne opúšťať, prenajali si prázdne priestory prví obchodníci. Odvtedy sa ulica zmenila na štýlovú mestskú časť, kde nájdete nezávislých predajcov a často priamo autorov zaujímavých produktov. V súčasnosti púta pozornosť aj vďaka pestrým farebným fasádam.

 

Rua Rodrigues de Faria, Lisabon

Mimo hlavného centra Lisabonu nájdete ulicu Rua Rodrigues de Faria. Tú pokladajú za kreatívnu dušu portugalskej metropoly. Nachádza sa tam veľa coworkingových centier, štýlových reštaurácií a bistier, ktoré ponúkajú gastronómiu z celého sveta a taktiež veľa barov, kde sa domáci chodia zabávať. Postupne si ju našli turisti, ktorí tam prichádzajú aj kvôli galériám.

 

Calle Thames, Buenos Aires

Táto ulica v prvom rade priláka ľudí vďaka pouličnému umeniu. Pozriete si tam nielen krásne maľby na stenách, ale taktiež veľa umelcov so zaujímavými vystúpeniami. K tomu neskôr pribudli viaceré populárne podniky, kde si pochutíte na pravej argentínskej strave, ale aj na gastronómii z celého sveta. Potešia vás tu tiež štýlové obchodíky, bary a aj zaujímavé galérie a múzeá.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa