Dokonalá zimná rozprávka: Najkrajší ľadopád na svete vám vezme dych

2022-01-13 12:00:00 |   |    | 

Najkrajší zamrznutý vodopád na svete pripomína kúzelné ľadové kráľovstvo. Nachádza sa v tiesňave Shenquan v západnom Pekingu, kam kvôli nezabudnuteľným pohľadom na krištáľové cencúle, ľadové stromy či kvety prichádzajú turisti z celej Číny, ba aj zo zahraničia.



 

Ľadopád sa nachádza necelých 50 kilometrov od Pekingu v obľúbenej turistickej oblasti, tiesňave Shenquan, ktorá vznikla v období druhohôr. Prírodná oblasť ponúka na ploche 5 kilometrov štvorcových s priemernou výškou 1200 metrov vytúženú úľavu od ruchu veľkomesta.

Hoci nepatrí k najznámejším atrakciám čínskej metropoly, mnoho domácich i cudzincov si túto oblasť zamilovalo. Tiesňavu so strmými horami, útesmi a lesmi pretkávajú mnohé väčšie či menšie toky, ktoré sa napokon vlievajú do rieky Yongding.

Na jar ju zdobia farebné kvety, v lete poskytuje úkryt pred horúčavou, na jeseň sa v nej dá zbierať ovocie, no a v zime, keď teplota klesne pod nulu, mení sa Shenquan priam na rozprávkovú krajinu. Voda na početných kaskádach zamrzne a vzniknú tie najkrajšie ľadopády na svete.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa