Neuveriteľná nádhera: Najkrajšie FOTO z dronu za rok 2022

2022-10-06 12:30:00 |   |    | 

Drony sa stávajú čoraz obľúbenejším prostriedkom na zachytenie krás našej planéty. Niet divu, pri pohľade zhora sa nám naskytujú skutočne nádherné pohľady, ktoré navyše bežne nemáme možnosť vidieť. Najkrajšie fotografie z vtáčej perspektívy každý rok vyberá porota súťaže Drone Photo Awards.



 

Najprestížnejšia súťaž leteckej fotografie a videa Drone Photo Awards pozná svojich víťazov. Porota tento rok hodnotila tisícky fotografií celkovo 2624 autorov zo 116 krajín. Všetkých ocenených v si môžete pozrieť na oficiálnej stránke https://droneawards.photo/gallery/. My vám predstavujeme absolútnych víťazov jednotlivých kategórií.

 

ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Armand Sarlangue: Big Bang

Víťazná fotografia zachytáva vedľajšiu puklinu niekoľko stoviek metrov od hlavného krátera sopky Fagradalsfjall počas poslednej erupčnej fázy. Vznikla vo veľmi náročných podmienkach, keď západný Island zasiahla búrka s dažďom a silným vetrom. O to je takáto snímka dronom výnimočnejšia.

 

ABSTRAKCIA

Saurabh Sirohiya: Zamestnanci soľnej farmy pri zbere

Niekoľkí robotníci pracujú na soľnej pláni, kde presúvajú soľ do tvaru, ktorý umožňuje pomalé odparovanie pod horúcim slnkom. Na konci dňa sa budú soľ zbierať do košov: je to naozaj ťažká práca!

 

MESTO

Serhiy Vovk: Strechy štvrte Kartoffelraekkerne

Strechy štvrte Kartoffelraekkerne v Oesterbro, ktorá bola postavená koncom 19. storočia pre rodiny robotníckej triedy. Dnes je jednou z najvyhľadávanejších v Kodani.

 

PRÍRODA

David Rouge: Stret

Táto fotografia je výsledkom splneného sna: stret púšte a oceánu. Keď dron stúpal vyššie, fotograf si všimol zvláštnu atmosféru, kde svetlo zvýrazňovalo jemné tvary dún vedúcich k Atlantickému oceánu.

 

ĽUDIA

Anindita Roy: Spánok v lodi

Dháka sa nachádza na brehu slávnej rieky Buriganga. Ľudia sa cez ňu presúvajú na malých člnoch, kde prievozníci zvyčajne aj prespávajú.

 

ZVIERATÁ

Mehdi Mohebipour: Solidarita

Plameniaky kvôli väčšej bezpečnosti v noci spia spolu a aj cez deň zostávajú blízko seba, čím sa navzájom chránia. V tomto dave tiel vynikajú farebné nuansy operenia a odrazy svetla.

 

SVADBA

Krzysztof Krawczyk: Ako nakreslený obrázok

Efekt slnka na vode, zotnutý strom a na ňom ležiaca statočná nevesty: nádherný obraz nakreslený prírodou. Hladina vody vyzerá ako hviezdna nočná obloha, zatiaľ čo nevesta pripomína zasnenú princeznú.

 

VIDEO: FOTOŽURNALISTIKA

Jurij Bobyr: Duša mesta. Ukrajina.

Ako vyzerá duša mesta bez ľudí? Čo cítia prízraky ľudí vo svojom vlastnom dome, keď sa v ňom donekonečna potulujú? Ako by ste sa cítili, keby ste svoj dom naposledy zavreli? Mestá Irpiň, Buča a Hostomel' - ďakujem za záchranu môjho rodného Kyjeva.

 

VÝBER REDAKCIE DROMEDÁRA

Aleš Komovec: Ľadový les

Táto snímka vznikla v zime na jazere v kempe Šobec a vyniká na nej ľad a zamrznutá zem. Úžasné vzory vytvorené prírodou pripomínajú abstraktný les.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa