Božský ostrov Bali dýcha exotikou na každom kroku

2012-05-31 13:00:00 |   |    | 

Ostrov Bali leží v Indonézii na západnom konci súostrovia Malé Sundy, na západe sa nachádza ostrov Jáva, na východe zase ostrov Lombok. Hlavným mestom ostrova je Denpasar, ktorý nájdete na juhu. Žije tu približne 3 551 000 obyvateľov. Ostrov patrí medzi veľké turistické atrakcie a lákadlá a je známy najmä ako „ostrov Bohov“.



Neopakovateľný západ slnka. Vyložiť nohy a vychutnávať chladený drink, počúvajúc hluk mora a krik detí hrajúcich futbal, len tak v piesku s bosými nohami.

V tvárach ľudí sa dal čítať ich neľahký život, každý sa vám snažil predať čokoľvek. No napriek tomu z nich dýchala spokojnosť a pokora.

Aj toto dievča si chcelo zarobiť na svoj kúsok chleba či ryže. Ale obchodnícky duch im nechýba. Za bezcenné „mačkažáky“ a nielen za ne boli schopní vypýtať päťnásobok normálnej ceny.

V chrámoch sa modlia a prinášajú svojim Bohom rôzne obety, najmä v podobe kvetov alebo jedla. Veria, že všetko, čo k životu potrebujú, im Bohovia dajú a ako poďakovanie za tieto dobrá sa s nimi o tieto dary delia.

Typický Balijský chrám.... na Bali je nespočetné množstvo chrámov, pri každom dome sa nachádzajú oltáre, oltáriky, chrámy či jednoduché chrámiky, aby každý mohol vzdávať poctu svojim bôžikom. V uliciach sa prakticky neustále konajú slávnosti, pri ktorých sú ľudia slávnostne oblečení.

More bolo vo februári neskutočne teplé a dodalo energiu na dlhú dobu.

 

Tip na dovolenku nám zaslala čitateľka Lucia. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa