Biele pláže i kokosové palmy nájdete v Dominikánskej republike

2012-07-01 14:00:00 |   |    | 

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Dominikánska republika leží na ostrove Hispaniola, východne od Haiti v Karibiku. Táto exotická krajina patrí k obľúbeným turistickým a dovolenkovým destináciám. Okrem bielych pláží a tyrkysového mora tu nájdete aj bohatú kultúru a nekonečné možnosti športového vyžitia.



Z jednej strany tyrkysový  Atlantik, z druhej strany Karibské more. Kokosové palmy kam dovidíte a čerstvé ryby každý deň. Keď si k tomu ako dezert dáte na slnku dozreté sladučké ananásy, to je Punta Cana v Dominikánskej republike.

Letisko v Punta Cana na vás dýchne zeleňou, slamenými strechami a budovami bez múrov, aby tam voľne fúkal vietor, ktorý je v Dominikánskej republike stále prítomný. Tým zaženie aj ten najotravnejší hmyz.

Na pobreží sa môžete previesť trošku iným taxíkom, na aký sme zvyknutí a nebude vám vadiť, že nemá klimatizáciu.

Pláže plné zelene a všadeprítomných paliem. Kokosové orechy z paliem si môžete pokojne zobrať a ak sa vám ich podarí svojpomocne otvoriť, dostane sa vám dozretej sladkej chute, ktorú u nás kokosom kúpeným v obchode nikdy neokúsite.

Dominikánska republika ponúka neopakovateľné pohľady a zákutia ako na súši tak aj pod vodou. Priateľskí a usmievaví Dominikánci vám vždy ochotne poradia.

 

Tip na dovolenku nám zaslal čitateľ Andrej Humaj. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa