Metajna na chorvátskom ostrove Pag dýcha rodinnou atmosférou

2012-07-18 14:30:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Pre všetkých, ktorí hľadajú tiché miestečko na pokojnú dovolenku, odporúča naša čitateľka Andrea malú dedinku Metajna na chorvátskom ostrove Pag. Táto dedinka, ktorá je vlastne zálivom v zálive, dýcha doslova rodinnou atmosférou, čo dokazuje aj fakt, že na noc si svoje plážové ležadlá môžete nechať na pláži. Malosť dedinky je čarovná aj v tom, že k pláži to nemáte ďalej ako 50 metrov. Všade je ticho, počuť more, autá dedinou chodia len sporadicky.



Pláž priamo v dedinke je z drobných okrúhlych kamienkov, čo vôbec nebráni deťom hrať sa. Voda je priezračne čistá. Samotná dedinka leží pod úchvatnými holými skalami, ku ktorým sa dá prejsť peši. Kúsok za dedinkou je prekrásna pláž Ručica. V dedinke sú tri reštaurácie a jedna pizzéria, dve predajne potravín a na pláž chodieva pojazdná predajňa ovocia a zeleniny.

Na konci dediny lemuje more vybetónovaný viac ako 1 km dlhý chodník, ktorý je ideálny na večerné prechádzky. V prípade, že by ste sa v dedinke nudili, stačí zájsť do neďalekej Novalje, v ktorej nájdete obchodné centrá aj rôzne atrakcie. Veľmi pekné sú aj cyklovýlety po Pagu.

Dovolenka v Metajne je pre tých, ktorí oceňujú pokoj, rodinnú atmosféru, čistú prírodnú krásu a pohodu.

 

Tip na dovolenku nám zaslala čitateľka Andrea Tokarova. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa