Svätá Lucia - ostrov, do ktorého sa zamilujete

2012-08-07 08:50:00 |   |    | 

SVÄTÁ LUCIA - "St. Lucia, simply beautiful" - to je turistický slogan tohto malého ostrova nachádzajúceho sa v príťažlivom Karibiku. Romantická atmosféra, okúzľujúce úsmevy domácich obyvateľov, v ktorých žilách prúdi nielen africká krv, ale i krv kanibalských indiánov Arawakov a Karibov. Takáto je skutočná Svätá Lucia, prezývaná aj "Helenou západu". Zmes vysokých hôr, pralesa, nížin, pláží, malých riek a vodopádov, exotických orchideí a exotického vtáctva (z ktorého je najvzácnejší miestny papagáj Amazóňan mnohofarebný) očarí snáď každého.



Rodney Bay - najväčší jachtársky prístav na svete

Pigeon Island - v dávnych časoch obývaný Arawakmi a Karibmi, neskôr úkryt piráta Françoisa le Clerca, prezývaného "Drevená noha". Nájdeme tu ruiny vojenskej základne Rodney, pirátske jaskyne a každý rok v máji sa tu koná jazzový festival.

obyvatelia sú úžasní, známi ich prirodzeným priateľstvom a s neustále žiariacim úsmevom na tvári. Radi sa s vami porozprávajú, prezradia vám čo to o ich kultúre a kraji a niektorí vám aj zaspievajú ich obľúbené reggae piesne

 

Tip na dovolenku nám zaslala čitateľka Mirka Hollá. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa