Panenské pláže talianskej Kalábrie

2013-07-26 14:00:00 |   |    | 

TALIANSKO - Doposiaľ neobjavená, turistom nie príliš známa špička talianskej čižmy v sebe ukrýva romantické a častokrát prázdne pláže.



Na svoje si tu príde každý - milovník piesočnatých, ale i kamenistých pláží. Kde-tu natrafíte i na malé, medzi skalami ukryté plážičky, ku ktorým je obvykle neľahký prístup. More je tu priezračne čisté až natoľko, že na určitých miestach je vidieť hlboko na dno.

Azda najkrajšia pláž sa ukrýva v Capo Vaticano pod majákom Belvedere. Z tamojšej vyhliadky je na ňu prekrásny výhľad, až taký, že vás bude lákať k jej návšteve. Dostupnosť je však už komplikovanejšia. Možnosti sú dve, buď zapožičaným vodným šľapadlom z najbližšej pláže alebo peši po schodoch, ktoré sú starostlivo ukryté medzi skalami. Aj napriek tomu, že výstup po schodoch vás bude stáť veľa úsilia, rozhodne to stojí za námahu.

Pláž Groticelle je v mnohých cestovných katalógoch označovaná ako najkrajšia pláž celého regiónu. Súhlasiť môžete, ale aj nemusíte. Práve nemalá reklama tomuto miestu skôr škodí, ako pridáva na kráse. Jedine na tejto pláži natrafíte na väčší počet dovolenkárov, no nielen ich láka tamojšia panenskosť a čistota. Neraz toto miesto „okupujú“ nemilé stvorenia - medúzy. Tie sa tu vedia usídliť aj na niekoľko týždňov, a to pravdaže neteší nejedného dovolenkára.

Ďalšia, nemenej pekná pláž Pizzuta, na vás čaká neďaleko historického mesta Tropea. Na ňu sa podobne, ako na pláž pod majákom, dostanete po úzkych schodíkoch vytesaných do skaly. Rovnako aj v tomto prípade vám výstup dá poriadne zabrať, no nie až tak ako na Belvederi. Navyše je z tohto miesta nádherný pohľad na starobylú časť mesta Tropea.

Podobnú plážičku nájdete na konci malého mestečka Zambrone, vzdialeného od Tropei približne 8 km. Jej názov je Paradiso del Sub. Celá zátoka je zväčša ľudoprázdna, čo pôsobí veľmi romanticky ako vystrihnuté z filmov.

Priam gýčovo krásna pláž Braila di Riaci sa nachádza pri meste Santa Domenica. Je jedinečná svojimi jaskyňami, ktoré si môžete zblízka obhliadnuť. Navyše šnorchlom sa dá obdivovať tamojší podmorský svet i skalné útvary.  

Každá z nich má jedinečné kúzlo, podaktoré vás v myšlienkach zanesú až na opustený ostrov. Nie nadarmo sú pláže v tomto regióne považované za jedny z najkrajších na celom svete.

 

Zdroj/autor: Terézia Ondrichová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (28 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa