Taliansko a jeho skryté miesta. Vychutnajte si poloprázdne pláže

2015-03-12 16:30:00 |   |    | 

Slnečné pláž a náš pobyt na nich sa každým dňom blíži. Ak ste si ešte nevybrali, tak sa skúste s nami pozrieť na tri prekrásne a pritom nie veľmi známe pláže Talianska. Napriek tomu, že sem chodí veľa ľudí, aj tu sa ešte nájdu miesta, kam sa turisti zatiaľ veľmi nedostali. Odporúčajú ich experti a dovolenku na nich si užije ozaj každý.



 

Porto Selvaggio, Apúlia

 

Na samom juhu, v známom talianskom opätku, sa nachádza úžasný kraj plný prekrásnych pláží a príjemného mora. V Porto Selvaggio nachádzame mierne izolovaný kraj, ktorý si uchoval mnoho zo svojej histórie. Má trochu iný nádych ako zvyšok krajiny a pritom je tak taliansky. Ak sa vám teda nebude chcieť vylihovať, pokojne si môžete zájsť do historických mestečiek a načerpať energiu z malých južanských uličiek. K moru sa dostanete aj príjemnou cestičkou pomedzi stromy, kde fúka jemný vetrík. Váš pohľad uchváti v ľavo stojaca strážna veža zo 16. storočia a v pravo zase prírodný lom, ktorý využívali už Rimania na to, aby získali vápenec.

 

Marettimo, Sicília

 

Ďaleko od snobov a príliš „trendových“ ostrovov ako je napríklad Capri, leží ostrov Marettimo. Je to pokojné miesto, kde si najviac užijete, ak sa chystáte len oddychovať a spoznávať prírodu. Nenachádza sa tu priveľa hotelov, v podstate len jeden, a dokonca tu len zriedkavo stretnete auto. Jednoducho dokonalé miesto pre dvojice, alebo rodiny. Na ostrov neprichádza veľa ľudí, čo domácim aj vyhovuje a oceníte to aj vy ako návštevníci. Cesta sem nie je jednoduchá, ale odmenou vám bude prekrásna príroda plná stromov a dych berúcich výhľadov.

 

Cala Gonone, Sardínia

 

Ak vás to ťahá na pláž, rozhodne si vyberte Cala Gonoge. Pred pár rokmi by ste sa sem dostali len po mori, ale dnes už domáci vytesali do obrovského skalnatého masívu tunel, vďaka ktorému je cesta omnoho pohodlnejšia. Najbližšie osídlenie je malé mestečko plné viliek a hosťovských domčekov. To má príjemnú promenádu, kde si oddýchnete a bez akýchkoľvek ruchov poobzeráte prekrásne more. Okrem tento odrezanej pláže sú v okolí ešte dve väčšie, pohodlnejšie pláže. Dá sa na nich prenajať ležadlo a užiť si deň. Kto neobsedí, ten sa isto vyberie na niektorý z mnohých možných výletov. V okolí sa nachádzajú malé vodopády a jaskyne. Úplnou špičkou je slávna morská jaskyňa Grotta del Bue Marino známa prekrásnym lomom svetla z okolitej vody.

 

Ak Vás zaujímajú prázdne a tajomné pláže Európy, pozrite si aj: Ukryté pláže Európy: Francúzsko vás naláka na pokojné mestečká a šum oceánu.

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa