Vezmite rodinu do Grécka. Máme pre vás inšpiráciu!

2015-07-29 08:00:00 |   |    | 

Do Grécka s ratolesťami? Verte, že Gréci milujú rodiny s deťmi a ich pohostinnosť je toho dôkazom. Stredomorská strava s vysokou nutričnou hodnotou, vodné parky, veľkolepé bazény v hotelových rezortoch a bezpochyby slnečné piesočnaté pláže s krištáľovo čistou vodou. „Paidiá, kalosírthate! (Vitajte, deti!) A nielen tie!



 

Korfu

 

Mýtmi opradený ostrov v Iónskom mori (nachádza sa najsevernejšie zo všetkých Iónskych ostrovov) je plný olivových hájov (na ostrove sú 3-4 milióny olivovníkov) s dlhými piesočnatými plážami a rozkvitnutými orchideami.

Na ostrove je veľké množstvo hotelov, ktoré sú špeciálne určené pre rodiny s deťmi. Samotní obyvatelia už pred časom pochopili, že Korfu preferujú predovšetkým oni. Odporúčame pláž v mestečku Sidari, ktorá je jednou z najvychýrenejších na ostrove. Hoci samotné mestečko, alebo skôr obec, toho veľa neponúka, vynahrádza to spomínaná pláž.

Vaše srdcia si môže získať aj malá dedinka s názvom Acharavi, kde nenájdete ruch, ale predovšetkým pokoj a priestor na rozjímanie. Nájdete v nej aj dostatok výborných reštaurácií či malebných obchodíkov. Dokonalým tipom pre rodinný výlet je prechádzka na najvyššiu horu na ostrove Pantokrator (906 m n. m.). Výborné turistické značenie je zárukou, že sa v danej oblasti nestratí ani neskúsený turista. Ďalšou voľbou môže byť aj prenajatie loďky, vďaka ktorej sa môžete dostať napríklad do prístavov letovísk ako Lefkimmi, Benitses či Kassiopi. Po ostrove počas letnej sezóny fungujú tzv. open-air letné kiná, ktoré premietajú prevažne kreslené rozprávky. Ako stvorené pre vaše deti!

 

Chalkidiki

 

Predstavte si 850 kilometrov dlhých pláží, gastronomický raj a bohaté kultúrne dedičstvo. Chalkidiki sú miestom, ktoré priam „vonia“ bohatou históriou a neskutočným výberom fantastických pláží.

Počas leta to na tom polostrove žije open-air festivalmi, na ktorých si zaiste prídete na svoje. Dominantou festivalov je hudba - prvotriedny jazz, klasika či ľudová a miestna – to všetko v nádhernej atmosfére.

Čo určite neobísť: s deťmi môžete pokojne absolvovať návštevu kláštora Metéora, ktorý sa nachádza na kopci Pindos vo výške 300 m n.m. ak by ste si chceli vychutnať aj ďalšie pamätihodnosti, dedinky Phillipi (mesto bolo založené v roku 361 p.n.l) či Dion sa priam núkajú svojou historickou hodnotou. Rodiny s deťmi neobchádzajú ani tamojšiu Akropolu, vidieť môžete nekonečné zátoky, jedinečné a zachovalé architektonické pamiatky, alebo si len tak vychutnať kvalitný servis v hotelových rezortoch.

 

Kréta

 

Kréta oddeľuje Egejské more od Stredozemného a považuje sa za domov skorých Európanov. Pohostinnosť na Kréte možno cítiť na každom kroku a odporúčame ubytovať sa v rodinne orientovaných strediskách, ktorých možno nájsť desiatky.

Hoci jednotlivé časti Kréty sa od seba líšia, spoločné majú čisté pláže, ktoré sú zárukou, že sa na nich vaše deti pohrajú bez rizika. Niektorí tvrdia, že ostrov je rušný a žije nočným životom, iní sa prikláňajú k názoru, že ide o pokojné miesto.

Opäť platí fakt, v ktorej časti ostrova sa nachádzate. Pre rodiny s deťmi odporúčame juhozápadnú časť ostrova – stredisko Plakias v sebe spája všetko, čo od modernej dovolenky očakávate. Z pláží by ste určite nemali vynechať Preveli alebo Glyka Nera. Kréta je však aj ostrov pamiatok – naše tipy sú Knossos, Festos alebo Matalu. Z tichých stredísk je ešte alternatívou Panormos a ak by ste si len predsa len chceli na moment vychutnať historické miesto, zavítajte do Chanie (je tam aj vodný park s toboganmi). V hlavnom meste Heraklion zasa nájdete veľké Cretaquarium, ktoré určite stojí za návštevu.

 

Alonissos

 

Ideálny ostrov na oddych a maximálny relax bez rušivých vplyvov. Ostrov, ktorý zdobia borovicové lesy, olivové háje i ovocné sady má veľké zásoby mandlí, hrozna, fíg či olív. Pred rokmi bol hlavným zdrojom príjmov rybolov, dnes je to turizmus. 

Miesto je skvelé aj pre jednodňové výlety i dlhšie prechádzky v prírode. Z pláží si môžete vybrať napríklad Leftos Yalos, pohľad na ktorú vám vyrazí dych. Treba sa však pripraviť na to, že počas silnej sezóny, ju preferujú aj mladí ľudia. Viac pokoja nájdete na pláži Georgie Yalos – idylka v znamení pestrých farieb. Určite zájdite aj na pláž Votsi – malá pláž, na ktorej možno nájsť mnoho pôvodných reštaurácií. Tsoukalia – iná pláž, o ktorej sa vraví, že vás vráti v čase.

Hora Kalovoulos je v južnej časti ostrova, týči sa do výšky 325 m n.m. a zrejme tušíte, že vám prechádzku na ňu vrelo odporúčame. K dispozícii sú požičovne lodiek a kanoe a pre tých, ktorí si s deťmi trúfajú, sú k dispozícii aj náročnejšie outdoorové aktivity so sprievodcami.

Zdroj: visitgreece.gr, theguardian.com, wikipedia.org, Vincent

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Vincent

Hodnotenie článku:
3.9/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa