TOP 8 atrakcií na Kanársky ostrovoch – Je to tu takmer ako prechádzka po mesačnej planéte

2015-08-01 07:00:00 |   |    | 

Španielsko patrilo medzi prvé dovolenkové destinácie, ktoré si Slováci obľúbili po otvorení hraníc. I keď Kanárske ostrovy už vtedy patrili k top ponukám, mnohým našincom sa nezunovali ani dnes. Ponúkajú totiž tú správnu zmes dobrej zábavy, atraktívneho prostredia a skvelých atrakcií. Ak sa tam vyberiete i v toto leto, zdvihnite sa konečne z ležadla a pozrite si i tieto zaujímavé lokality.



 

San Cristóbal de la Laguna

 

Ide o historicky mimoriadne cennú lokalitu. Toto mestečko bolo v minulosti hlavným mestom. Má úžasné staré centrum, budovy sú postavené v neoklasickom a renesančnom štýle a medzi najvýznamnejšie z nich patria dva kostoly s úžasnou výzdobou a sakrálnym umením miestneho rodáka. Jeden z nich bol vybudovaný v 15. storočí a postupne bol vynovený a rozšírený do súčasnej podoby. Z jednej strany mesto obmýva more s nádherným pobrežím a úžasnými plážami. San Cristóbal de la Laguna ponúka aj skvelé podmienky pre rozmanité vodné športy. Z druhej strany sa tam nachádzajú aj úžasné lesy a príroda, ktoré stoja aj za turistické preskúmanie. Okolité kopce ponúkajú fantastické vyhliadky na celé okolie.

 

Santa Lucía de Tirajana

 

Malá dedinka uprostred ostrova. Okrem toho, že je veľmi charizmatická, je zároveň aj veľmi významnou archeologickou oblasťou. V tunajšom múzeu nájdete mnoho skvostov z vykopávok. Santa Lucía de Tirajana je zároveň úžasne pestrou ukážkou architektúry. Typické španielske domčeky sú sprevádzané svojskou pestrosťou a ponúkajú vám úžasnú prehliadku toho najcennejšieho v ich dejinách. Nevynechajte ani návštevu malého kostolíka s peknou vyhliadkou.

 

La Geria

 

Mimoriadne zaujímavá lokalita, ktorá vznikla vulkanickou činnosťou. Sopečná krajina pripomína miestami ponurý povrch Mesiaca. V tomto prípade však prichádza jedna výnimočnosť. Napriek netradičným podmienkam sa tam skvele darí viniču. Tunajšie vína sú najznámejšie a najcennejšie v celom Španielsku. Rastú uprostred vulkanických dier a vytvárajú tak netradičné lány a záhrady. Určite si nenechajte ujsť aj ochutnávku, ktorá je ich súčasťou.

 

Národný park Timanfaya

 

Sopky sú angažované aj v ďalšej zo zaujímavostí Kanárskych ostrovov. Národný park Timanfaya bol vytvorený práve ich činnosťou. Netradičnú takmer púštnu krajinu je najlepšie vychutnať si špeciálnou prechádzkou na chrbte ťavy. Ďalšou zaujímavosťou sú reštaurácie, ktoré sa nachádzajú priamo v parku. Niektoré malé sopky sú totiž ešte stále činné. Väčšinou treba preto dávať pozor na ich silné výpary, ktoré by mohli byť poriadne nebezpečné. Časť z nich však skrotili práve v týchto podnikoch, v ktorých pre zákazníkov ponúkajú naozaj netradičnú úpravu jedla. To sa totiž pečie priamo v týchto malých sopkách a ponúka tak jedinečný gastronomický zážitok.

 

Botanická záhrada

 

Každá krajina sa snaží prostredníctvom týchto záhrad predviesť v tom najlepšom obraze, aby tak zároveň ukázala jedinečnosť danej lokality. Inak tomu nie je ani v prípade Kanárskych ostrovov. Tunajšia botanická záhrada skĺbila viacero zaujímavých prvkov. V prvom rade sú to exotické rastliny a veľmi pestré kvety, ktoré vám dajú ihneď pocítiť, že sa nachádzate na úžasnom mieste. Popri tom však ponúkajú aj stromové aleje s osviežujúcim tieňom a úžasným miestom je aj malý vodopád, ktorý patrí k tým najfotografovanejším.

 

Pozorovanie delfínov a veľrýb vo voľnej prírode

 

V okolí Kanárskych ostrovov sa výborne darí aj rôznym vodným živočíchom. Vďaka tomu sa tam oplatí vyskúšať i potápanie a skúmanie podmorského sveta. Samostatnou kapitolou je však pozorovanie obľúbených delfínov a veľrýb v ich prirodzenom prostredí. Nech sa už nachádzate v ktorejkoľvek časti ostrovov, vždy to budete mať blízko k niektorej z lokalít, kde si môžete pozrieť tieto úžasné živočíchy. To podstatné je, aby ste sa na to opýtali i domácich, ktorí vám často za poplatok zorganizujú aj osobnú tour, kde sa budete plaviť na menších loďkách a dostanete sa tak do tesnejšieho kontaktu s nimi.

 

Santa Cruz de La Palma

 

Nachádza sa tam najväčší morský prístav týchto ostrovov. Tento fakt je zároveň veľkou výhodou. Nájdete tam totiž nádherné farebné domčeky a úžasnú architektúru. Všetko dobré, čo vo vašej fantázii patrí k Španielsku, si tam môžete vychutnať v plnej dávke. Úžasná ukážka histórie, skvelej gastronómie a to všetko navyše vo veľmi prijateľnej verzii menšieho mestečka, v ktorom sa nikdy nestratíte a vždy sa tam budete cítiť fantasticky.

 

Caldera de Taburiente National Park

 

Kanárske ostrovy však nie sú len o plávaní, oddychovaní na pláži a vodných atrakciách. Nachádzajú sa tam aj skvelé podmienky pre turistiku. Perlou v tomto smere je park Caldera de Taburiente. Úžasná príroda a hory v trošku inom svetle, ako sme na ne zvyknuté my. V tomto prípade budú totiž pestrejšie, zelenšie a atraktívnejšie. Opäť sa tam nachádzajú aj niektoré sopečné lokality. No vy sa tentoraz zamerajte na prevažne menej náročné turistické chodníčky, ktoré často pretínajú aj divoké rieky a najmä úžasná príroda v ich okolí.

 

Zdroj/autor: hellocanaryislands.com, planetware.com, canaries.angloinfo.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
2.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa