Nový dovolenkový hit sezóny – Portugalské Vale de Lobo ponúka dokonalú letnú dovolenku

2016-01-28 08:00:00 |   |    | 

Tohtoročný výber dovoleniek nebude až tak jednoduchá záležitosť ako po iné roky. Okrem iných faktorov totiž musíte zohľadňovať aj aktuálnu politickú situáciu. Už počas minulej sezóny tak automaticky klesol záujem najmä o dovolenku na kritických gréckych ostrovoch. To však prináša so sebou aj pozitíva, keďže sa popri starých známych vynárajú aj nové dovolenkové destinácie. Jednou z nich je i Vale do Lobo, ktorý nájdete v Portugalsku.



 

V najkrajšej časti Portugalska

 

Portugalsko sa už dlhší čas javí ako jedna z nových vysnených dovolenkových krajín. Zatiaľ čo už iní turisti objavili jeho krásy, našinci uprednostňujú skôr Chorvátsko alebo Španielsko. Teraz je však situácia iná a tí, čo sa už nabažili obvyklých dovolenkových rajov siahajú po nových možnostiach. Ako prvá zaujala našich dovolenkárov Madeira. Nádherný ostrov patriaci tejto krajine teraz prichádza vystriedať Vale do Lobo, ktoré sa nachádza v regióne Algarve. Ak vás doteraz táto nová ponuka nezaujala, práve ste istotne zvýšili pozornosť. Ide totiž o tú najkrajšiu časť Portugalska, ktorá ponúka nádherné pláže, úžasnú prírodu a veľký kus histórie. Vale do Lobo je jednou z jeho perál, ktorú začína objavovať postupne čoraz viac turistov.

 

Golfový raj

 

Jednými z prvých dovolenkárov, ktorých táto oblasť zlákala, boli milovníci golfu. Nádherné pláže v spojení s dlhými trávnatými lánmi boli priam stvorené na vybudovanie nových ihrísk. Postupne tam vybudovali jeden z najkvalitnejších golfových rezortov v krajine, ktorý ponúka nielen luxusné trávniky. Viacero ihrísk je prepojených s hotelmi, takže si môžete vybrať takú dovolenku, kde budete mať v cene aj návštevu golfových ihrísk. Viaceré z nich sú umiestnené v blízkosti mora, čiže zahrať si na nich bude skutočným zážitkom. Ak by ste nechceli so sebou ťahať celú golfovú výbavu, k dispozícii je aj tunajšia požičovňa.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Pre ženy oddych v kúpeľoch

 

Zatiaľ čo golf je športom, ktorý chytí najmä pánsku časť dovolenkárov, hotelieri vymysleli vhodnú alternatívu aj pre ženy. Vo Vale do Lobo sa nachádza niekoľko denných kúpeľov, ale aj hotelov zameraných na kúpeľnú starostlivosť. Tie sa delia podľa toho, či si chcete užiť len relax, skrášľovacie procedúry alebo potrebujete pomôcť s nejakým zdravotným problémom. Zatiaľ čo budú partneri tráviť dni súťažením, ženy si môžu takto pokojne oddýchnuť v kúpeľoch.

 

Dovolenka vo vilách

 

Špecialitou tohto regiónu je, že sa nezameriava iba na tradičné hotelové rezorty. Vo Vale do Lobo nájdete aj široké spektrum možnosti ubytovania v súkromných vilách. Často ide o sieť, ktorá im zároveň zabezpečuje aj catering a vy tak dostanete možnosť luxusného súkromia s najvyšším komfortom. Cena je rôzna a pohybuje sa od polohy, zariadenia a veľkosti víl. Tie lacnejšie s jednou dvojlôžkovou izbou vás vyjdú na 180 eur na noc a tie luxusné, kde sa však ubytuje viac ľudí, stoja od 500 eur na noc vyššie. K dispozícii sú aj lacnejšie apartmány alebo potom klasické hotelové pobyty.

 

Aj na vlastnú päsť

 

Pokiaľ sa nechcete spoliehať len na ponuku cestovných kancelárii a radi by ste zašli neskôr i do iných kútov Portugalska, môžete vyskúšať dovolenku na vlastnú päsť. Priame lety do Vale do Lobo zo Slovenska zatiaľ nie sú, no dostanete sa tam pohodlne s jedným prestupom. Ten môžete absolvovať v Írsku, Anglicku, Belgicku a Francúzsku, odkiaľ potom poletíte na letisko Faro. Môžete si prípadne pár dní oddýchnuť aj na tomto mieste a až potom sa vydať do cieľovej destinácie.

 

Množstvo pohybu

 

Výhodou tejto dovolenkovej destinácie je, že sa tam istotne nebudete nudiť. V okolí je množstvo ponúk a možností na pohyb. Na plážach môžete často stretávať ľudí, ktorí cvičia, venujú sa joge alebo behajú. Často ide o organizované kurzy ponúkané tunajšími hotelmi. Pri hoteloch sa nachádza aj mnoho kurtov na tenis. Mladí s obľubou hrávajú plážový volejbal. Nemožno zabudnúť ani na bohatú ponuku vodných športov. Veľmi obľúbenou aktivitou je i jazda na koni, ktorá vás prevedie touto úžasnou krajinou. Vyskúšať môžete aj ľahšiu turistiku. Ak by ste mali náhodou chuť len na pokojnú dovolenku na pláži, i v tom prípade má pre vás Vale do Lobo pripravenú pestrú ponuku nádherných piesočných lokalít ako vystrihnutých z romantických filmov.

 

Na lodi do jaskýň i na prehliadku morského života

 

Jednou z vychytávok tunajšieho regiónu sú výlety na lodiach. V blízkosti tejto oblasti sa totiž nachádza viacero morských jaskýň, ktoré lákajú turistov. Taktiež sa organizujú plavby na pozorovanie delfínov, vzácnych morských vtákov a pokiaľ máte záujem, vezmú vás i do lokalít výborných na potápanie. Z Vale do Lobo organizujú aj viacero fakultatívnych zájazdov. Pozrieť si tak môžete aj zvyšok krajiny a pokiaľ máte chuť, môžete sa túlať pobrežím Algarve aj s prenajatým autom a vychutnať si tak všetku tú nádheru okolo vás.


Pozrite si aj:


 

Zdroj/autor: valedolobo.com, mydestination.com, tripadvisor.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa