Letná dovolenka vás zavedie aj do Portugalska. Jeho Algarve je jednoducho neodolateľné

2016-02-13 07:00:00 |   |    | 

Niekedy býva paradoxom, že tie najkrajšie zákutia našej planéty sa nachádzajú na nečakaných miestach. Podobne je to aj v prípade portugalskej dedinky Benagil.



 

Algarve sa nachádza na pobreží Atlantického oceánu a má jednu z najkrajších morských jaskýň sveta. Jednu z „top 10 najchladnejších jaskýň Zeme“ ocenili aj svetoví novinári a samozrejme turisti, ktorí každým rokom stále hojnejšie navštevujú tento región. Jeho centrom je mesto Faro s medzinárodným letiskom a univerzitou.

 


Mohlo by vás zaujať:


 

Prírodné skvosty si najlepšie vychutnáte z mora. Preto je vhodné prenajať si čln spolu s kapitánom a prezrieť si tieto nádherné monumenty v tichu a pokoji počas odlivu. Keby ste si chceli jaskyňu pozrieť z Benagilskej pláže, nevideli by ste jej vnútro iba vrchnú časť. Matka príroda sa tu dokonale „vyhrala“ a vytvorila kupolovitú jaskyňu v útesoch, ďalej ju more čistilo jemným zlatistým pieskom až dostala dnešné rozmery. V hornej časti útvaru sú otvory cez ktoré prenikajú slnečné lúče a tie vytvárajú nádherné osvetlenie. Podobné jaskyne môžete nájsť aj v meste Ponta de Piedale, ktoré sa nachádza neďaleko historického mesta Lagos. To je preslávené starými hradbami, vydláždenými ulicami, krásnymi pamiatkami a neopakovateľnou atmosférou. Asi 3 km od neho nájdete ďalšie útesy, jaskynné útvary a priezračne čistú vodu. Ak hľadáte vhodné miesto na potápanie, tak je pre vás Ponta de Piedade ako stvorené.

 

 

Ďalším miestom, ktoré vytvorila príroda a nemali by ste ho pri návšteve Algavre vynechať je Ilha Deserta (Desert Island). Tento 10 kilometrov dlhý ostrov je súčasť prírodného parku Ria Formosa. Okrem migrujúceho vtáctva tu nenájdete žiadneho trvale usadeného človeka. Ilha Deserta patrí medzi jedno z najromantickejších miest spolu s Benagilskou jaskyňou. Je ako stvorené pre zaľúbené páry. Okrem iného tu nájdete drevený chodník prechádzajúci cez ostrov a utešenú reštauráciu s vynikajúcou ponukou morských plodov. Milovníci gastronómie nesmú pri svojej návšteve vynechať mestečko Sagres. Miestne reštaurácie ponúkajú iba jedlá z čerstvých surovín. Vzhľadom na geografickú polohu na jedálnom lístku dominujú rôzne druhy rýb a morských delikates. Obed či večeru vám spríjemní i neopakovateľný výhľad na krajinu. Nekonečné more a mohutné útesy pôsobia na človeka majestátne a ohurujúco.

 

 

Ak okrem úžasných výhľadov a prírodných či kultúrnych pamiatok hľadáte aj niečo luxusnejšie je tu pre vás Vila Vita Parc Resort and Spa. Leží neďaleko Benagil a Senhora da Rocha. Okolie rezortu je obklopené obrovskou záhradou odkiaľ máte aj priamy prístup na odľahlú pláž. Miestne kúpele sú známe nielen v Európe, ale i vo svete. Nájdete tu aj kvalitné vína a gurmánsku reštauráciu, ktorá má mimochodom dve michelinovské hviezdy. Podobne romantický ráz má Senhora da Rocha - kaplnka nachádzajúca sa v blízkosti Verandy, ktorá je jedným z najmalebnejších miest v Algavre. Malá biela kaplnka je posadená na vrchole útesu nad nedotknutými zátokou. V blízkosti leží malá elegantná Ristorante Belmondo vhodná na očarujúcu večeru pri západe slnka.

 


Pozrite si aj:


Zdroje/autor: portugalresident.com, mydestination.com/Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
4.3/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa