Ideálna dovolenka v Španielsku: Tie najlepšie pláže presne pre vás

2016-05-31 00:00:00 |   |    | 

Krajina na Pyrenejskom polostrove ponúka milovníkom letných radovánok takmer 5000 kilometrov pobrežia. K tomu pridajte Baleárske a Kanárske ostrovy a vznikne vám mozaika, v ktorej si na svoje príde naozaj každý. Costa Brava na severe Španielska je už našincom dobre známa, teraz nastal čas preskúmať ďalšie krásy tejto krajiny.



 

RODINY S DEŤMI: Cala Llenya, Ibiza

Čítate dobre – ostrov, ktorý je po celom svete preslávený vďaka nočnej zábave na plážach a v kluboch, je skutočne ideálny aj pre rodiny s deťmi. Ak si, pravdaže, vyberiete to správne  miesto, napríklad Calu Llenyu. Široká piesočná pláž je vhodná aj pre slabších plavcov a milovníci šnorchlovania ocenia skalnaté časti pobrežia. Obľubujú to tu aj domáci, ktorí si v okolitých borovicových lesoch v nedeľu popoludní užívajú rodinné grilovačky. Napriek tomu nie je toto miesto ani počas víkendov príliš preplnené.

 

MILOVNÍCI POKOJA: Es Trenc, Malorka

Ak budete ubytovaní v známom letovisku Cala d´Or a dostanete chuť na zmenu, vyberte sa na slávnu dvojkilometrovú pláž Es Trenc pri Campose. Tá je súčasťou národného parku, preto ako jediná na celom ostrove zatiaľ uniká nástrahám turistického ruchu. Nájdete tu len jedinú kaviareň, v ktorej si môžete prenajať slnečník a potom si už nerušene užívať jemnulinký piesok, plytkú vodu a pôsobivé duny za chrbtom.

 

PRE DOKONALÉ OPÁLENIE: Playa de Mazagon, Huelva

Na úplnom juhu Španielska svieti slnko až 3000 hodín v roku. Ak teda túžite po bezoblačnej oblohe a peknom opálení, vyberte sa na Costa del la Luz. Najkrajšou plážou je tu jednoznačne Playa de Mazagon s jemným bielym pieskom a pokojným morom. Časť pláže je vyhradená aj pre nudistov.

 

KVALITA PREVERENÁ ČASOM: Torremolinos, Costa del Sol

Letovisko Torremolinos sa nachádza asi 8 km od Malagy, vďaka čomu má veľmi dobré letecké spojenie so svetom. Už v 50-tych rokoch patrilo k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám v Španielsku a aj dnes sem za peknými plážami, bohatým nočným životom a pekným okolím jazdí množstvo domácich aj turistov.

 

PRE MESTSKÉ TYPY: La Concha, San Sebastian

Údajne najkrajšia mestská pláž v Španielsku (a jedna z naj v celej Európe) sa nachádza v Biskajskom zálive, len 20 kilometrov od hranice s Francúzskom. Aj preto je mimoriadne obľúbená najmä medzi turistami z tejto krajiny. Ulahodí však všetkým, ktorým na dobrej dovolenke nesmú chýbať značkové butiky a moderné bary. V nich ochutnajte pintxos (miestny názov pre tapas) alebo kalimotxo (červené víno s kolou).

 

NAJOBĽÚBENEJŠIE MIESTO DOMÁCICH: La Barrosa, Cadiz

Ak chcete vidieť pláž, ktorú považujú za najkrajšiu domáci, zamierte na juh krajiny k mestu Chiclana de la Frontera. Tam nájdete La Barrosu, čistú 8-kilometrovú pláž s jemným bielym pieskom, ktorá ulahodí všetkým. Mladí obľubujú rušnú promenádu na jednom konci, rodiny s deťmi a starší turisti zas nájdu vytúžený pokoj za dunami na opačnej strane pláže.

 

POKOJ A TICHO: Genoveses, Almeria

Žiadne bary, reštaurácie ani hlučná doprava, len dokonalý relax. To zažijete, ak sa vyberiete na Playa de los Genoveses pri dedine San José (neďaleko mesta Almeria). Podľa štatistík je toto miesto najsuchším v celom Španielsku a je takmer isté, že vám tu pohodu neprekazia žiadne výčiny počasia.

 

PRE MILOVNÍKOV PRECHÁDZOK: El Cotillo, Fuerteventura

Najkrajšie pláže na Kanárskych ostrovoch ponúka jednoznačne Fuerteventura. Víťazom medzi nimi je podľa domácich pláž, ktorá sa nachádza južne od ospalej rybárskej dedinky El Cotillo. Medzi skalnatými útesmi si užijete súkromie na pláži a večer sa môžete prejsť po pobreží – na tie výhľady len tak nezabudnete.

 

MORE AJ HORY: Playa del Silencio, Cudillero

Na východnom pobreží Astúrie si môžete do sýtosti vychutnať „mar y montaña“, teda more aj hory. Pod horským pásmom Picos de Europa tu nájdete skutočne prekrásne pláže, z ktorých najznámejšou je Playa del Silencio. Kvôli skalám pod hladinou síce nie je ideálna na plávanie, no aj tak patrí k tým najkrajším miestam v celom Španielsku a je tiež výborným východzím bodom na vychádzky do okolia.

 

Astúria – dvere do rajskej záhrady Španielska

 

DOKONALÁ ROMANTIKA: Kantábria

V Kantábrii ukazuje Španielsko svoju divokejšiu tvár. Celé 50-kilometrové pobrežie v tieni Kantaberského pohoria tu lemujú malebné rybárske dedinky, oddelené nádhernými odľahlými plážami. Tie obklopujú smaragdovo zelené lúky alebo majestátne skalné útesy. Miesto na kúpanie budete hľadať možno trochu dlhšie, no romantické duše tu nájdu svoj raj.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, Pixabay
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.4/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa