Tip na netradičnú dovolenku: TOP pláže Chorvátska tak trochu inak

2016-07-20 00:00:01 |   |    | 

Kým väčšina z nás by sa nikdy pred cudzími ľuďmi neodhalila, množstvo ľudí sa cíti najlepšie bez oblečenia. Kúpanie a opaľovanie v „Adamovom rúchu“ má nesporne svoje výhody, nikdy sa však neodhaľujte tam, kde to nie je dovolené. Najkrajšie nudapláže Európy sme vám už predstavili. A ktoré miesta sú rajom pre nudistov v Chorvátsku?



 

NUGAL, TUČEPI

Pláž Nugal patrí k najkrajším v Chorvátsku. Pláž pod skalnatými útesmi má povrch z jemného štrku, čo je pre nudistov nesporná výhoda. Ak ju chcete navštíviť aj vy, musíte prejsť asi tri kilometre borovicovým lesom Park Osejava medzi Tučepe a Makarskou. Jedlo, pitie či lehátko si vezmite so sebou, na Nugale nenájdete žiadne služby. Výhodou však je, že to tu vďaka odľahlosti nebýva preplnené. Treba však počítať s tým, že hoci je táto pláž oficiálne nudistická, asi polovica ľudí zostáva v plavkách.

 

PROIZD, KORČULA

Nudistická pláž sa nachádza aj na neobývanom ostrove Proizd, ktorý leží pri vstupe do Vela Luky. Nachádza sa na ňom jedna reštaurácia, kde môžete ochutnať špeciality dalmátskej kuchyne, okrem nej tu však nie je žiadne iné zariadenie, preto si radšej všetko prineste so sebou. Pobrežie je skalnaté, no nájdete aj miesta s jemným štrkom, aký tu pokrýva aj dno mora. Dostanete sa sem loďou alebo lodným taxíkom z Vela Luky.

 

_________________________________________________________________________________

Zahalení môžu závidieť: Toto je 10 najkrajších nudapláží Európy

_________________________________________________________________________________

 

FRKANJ, RAB

Nudistickú pláž na polostrove Frkanj prezývajú miestni aj „Anglická“, lebo sa tu v zálive Kandalora v roku 1936 kúpali nahí britský kráľ Eduard VIII. a jeho budúca manželka Wallis Simpson. Dnes nájdete na tejto pláži všetky služby – reštauráciu, bar, sprchy aj plážový volejbal. Dostanete sa sem lodným taxíkom, ktorý odchádza každú hodinu spred hotela Imperial v centre mesta Rab.

 

JEROLIM, HVAR

Pláž Jerolim na rovnomennom ostrovčeku pri Hvare patrí k najkrajším nudaplážam sveta. Nedoknutú prírodu, skalnaté pobrežie aj krištáľovo čisté more si sem však prichádzajú vychutnať aj tí, ktorí sa radšej kúpu v plavkách. Milovníkom súkromia preto odporčúčame prejsť borovicovým lesíkom do jednej z malých zátok neďaleko. Na hlavnej pláži sa nachádzajú vonkajšie sprchy a občerstviť sa môžete aj v neďalekej reštaurácii. Mimochodom – ostrov Jerolim sa stal v roku 1960 prvým naturistickým ostrovom v Chorvátsku, Z Hvaru vás sem asi za 20 minút dovezie lodný taxík.

 

PAKLINA, BRAČ

Z ostrova Hvar je to len na skok na Brač. Tam nájdete neďaleko mestečka Bol ďalšiu nádhernú nudistickú pláž Paklina. Tá na rozdiel lod svojho slávnejšie suseda Zlatni rat nebýva taká preplnená a v skalných zátokách nájdete aj úplné súkromie.

 

VALALTA, ISTRIA

Aj naši nudisti radi oddychujú v naturistickom kempingu Valalta, ktorý sa nachádza na Istrii len pár kilometrov od mesta Rovinj. Tam si dosýta užijú piesočné pláže, športové zariadenia (tenis, volejbal, vodné športy, minigolf...) a niekoľko vynikajúcich reštaurácií.  Valalta má dokonca svoj vlastný pivovar.

 

BUNCULA, KRK

Obľúbený nudistický kemp sa nachádza v blízkosti obľúbeného letoviska Baška. Pláž je tu piesočnatá s pozvoľným vstupom do mora a nájdete tu kaviareň, reštauráciu,  detské ihrisko aj rôzne športy.

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, facebook
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa