Zahalení môžu závidieť: Toto je 10 najkrajších nudapláží Európy

2016-07-13 15:00:00 |   |    | 

Nahota je pre väčšinu z nás prirodzená, pred svetom však predsa len nechávame niektoré časti tela radšej zakryté. Podľa milovníkov nudizmu je to škoda - bez šiat sme podľa nich všetci rovnocenní, sebaistejší a v neposlednom rade aj rovnomerne opálení. Naviac sa vyhneme zdravotným problémom, ktoré nám môžu spôsobiť mokré plavky. V Európe je mnoho pláží, kde môžeme bez obáv oblečenie odhodiť. Toto sú tie najkrajšie z nich.



 

FRANCÚZSKO

 

Leucate Plage, Perpignan

Až kilometer jemného zlatého piesku ponúka pláž Leucate na brehu Stredozemného mora. Nájdete pri nej tri nudistické rezorty, pláž je však otvorená pre všetkých. Nájdete ju na juhu Francúzska medzi mestami Narbonne a Perpignan.

 

Plage de Pampelonne, St. Tropez

V slávnom St. Tropez nemajú s nahotou problém a v jeho blízkosti sa nachádza viacero nudistických pláží. Najznámejšou z nich je Pampellone v obci Ramatuelle, ktorá sa nachádza priamo pred kempom Toisin D´Or. Jemný piesok a pozvoľný vstup do mora si sem prichádza vychutnať veľké množstvo ľudí.

 

ŠPANIELSKO

 

Vera Playa, Costa Almería

Vera Almeria v španielskej Andalúzii je rajom pre nudistov. Tento jediný celoročný naturistický rezort v Európe nájdete na juhovýchode krajiny. Milovníci nahoty sa tu môžu ubytovať v jednom z hotelov alebo 2000 súkromných apartmánov a nerušene si užívať teplé a suché podnebie a dva kilometre pieskových pláží. Na nich nájdu k dispozícii všetko potrebné – bary, bufety, lehátka, slnečníky aj športové zariadenia.

 

Ďalšou obľúbenou plážou nudistov pri Almerii je aj Playa de los Muertos („Pláž mŕtvych“), za ktorou sa musíte vydať k asi 50 kilometrov vzdialenému mestu Carboneras. Z parkoviska na útesoch sa vám naskytne nádherný pohľad na celú pláž, ku ktorej vedie strmý chodník dole. Nezabudnite si so sebou vziať všetko potrebné, lebo na tejto odľahlej pláži nie je žiaden bufet ani iné zariadenie.

 

Playa de Maspalomas, KANÁRSKE OSTROVY

Maspalomas je turistické mestečko na juhu ostrova Gran Canaria. Preslávili ho najmä pieskové duny, ktoré tvoria pôsobivú protiváhu blankytnému moru. Pláže pri Maspalomas sa delia na štyri časti – prvá je ideálna pre rodiny s deťmi, tretiu obľubujú homosexuáli a druhá a štvrtá časť sú vyhradené pre nudistov. Na pláži nájdete všetko potrebné – bary, reštaurácie, obchody, sprchy aj športové zariadenia.

 

Es Cavallet, IBIZA

Es Cavallet patrí spolu so susednou plážou Ses Salines k obľúbeným destináciám mladých ľudí na Ibize. Asi kilometer dlhá piesočná pláž Es Cavallet však ponúka oveľa pokojnejšiu atmosféru. Severnú časť vyhľadávajú najmä rodiny a staršie páry, väčšinu hlavnej časti pláže obsadzujú nudisti a juh je obľúbeným miestom členov LGBTI komunity.

 

GRÉCKO

 

Banánová pláž, SKIATHOS

Banánová pláž je súhrnný názov pre tri krásne pieskové pláže na ostrovčeku Skiathos. Patria k obľúbeným miestam nudistov,  no pomenovanie dostali podľa svojej farby a tvaru. V letnej sezóne oddychujú naháči hlavne v zátoke Malý banán, ostatné miesta obsadzujú dovolenkári v plavkách. Dostanete sa sem autom alebo autobusom z mesta Skiathos a z konca ulice Koukounaries trerba prejsť pešo cez olivové háje asi 15 minút.

 

Pláž Plakias, KRÉTA

Plakias je populárny turistický rezort asi 36 kilometrov južne od mesta Rethymno. Piesočná  pláž v obklopení skalnatých útesov patrí k najväčším na Kréte a je dobre vybavená. Nájdete na nej sprchy, slnečníky, bary, prezliekacie kabínky aj vodné športy. Na severe pláže treba počítať so studenšou vodou, lebo sa tu do mora vlieva rieka Kotsifos, aj preto je obľúbeným miestom nudistov najmä juh.

 

Milovníci nahoty navštevujú aj severnú časť tzv. Červenej pláže, kam sa však dá dopraviť len individuálne loďkou. Zaujímavé je, že tu v 90-tych rokoch päť rokov kempoval nahý Francúz, ktorý do vápenca vytesával tváre a zvieratá – až do chvíle, keď naňho miestni zavolali políciu. A prečo vám to spomíname? „Čudným“ Francúzom nebol údajne nik iný ako súčasný prezident krajiny François Hollande!

 

PORTUGALSKO

 

Ilha Deserta, Olhao

Ak sa túžite po opaľovaní bez šiat v Portugalsku, vyberte sa na úplný juh krajiny neďaleko mesta Faro. Tam sa nachádza neobývaný ostrov Ilha Deserta, obľúbené miesto nudistov. Tí si tu môžu vychutnávať nielen široké pláže s jemným pieskom a priezračnou vodou, ale aj pozorovanie vzácnych vtákov. Neďaleko sa totiž nachádza národný park Ria Formosa, kde sídlia plameniaky a viaceré druhy sťahovavého vtáctva. Za asi pol hodinku sa sem dostanete loďou z miest Faro alebo Olhão.

 

TALIANSKO

 

Pláž Guvano, Corniglia

V katolíckom Taliansku sú nudapláže legálne až od roku 2006 a je ich tam menej ako v iných krajinách. Najväčšou plážou je Bassona neďaleko Ravenny, k najstarším patrí Costa dei Barbari neďaleku Triestu. Najkrajšou nudistickou plážou je však pláž Guvano, ktorá sa nachádza v nádhernej oblasti Cinque Terre. Dostanete sa na ňu strmým chodníkom od železničnej stanice v Corniglii. Vstupné je asi 5 eur.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (17 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa