Najkrajšie bulharské pláže: Vynikajúce možnosti na letnú dovolenku

2017-06-20 23:00:01 |   |    | 

Bulhari stále bojujú proti nálepke lacnej krajiny, do ktorej sa hrnú turisti najmä kvôli cenám ich služieb. Tunajšia príroda, ale aj kultúra však ponúkajú turistom toľko možností na výlety, že by práve tie mali byť hlavným dôvodom vašej návštevy Bulharska. Pravdou je, že okrem toho sa môžete tešiť aj na legendárne nízke ceny, keď si za menší rozpočet môžete dovoliť dovolenku ako králi.



 

Slanchev Bryag

V tomto prípade ide o kratšiu osemkilometrovú pláž, ktorá v niektorých miestach dosahuje šírku 50 metrov. Slanchev Bryag nie je po celej dĺžke vhodná pre celodenné leňošenie. No niektoré jej časti ponúkajú atmosféru blízku napríklad gréckym ostrovom. Pri pohľade na veľké slamené slnečníky máte zrazu pocit, že sa nachádzate niekde v Karibiku.

Časť pláže má veľké piesočné duny. Okrem reštaurácií a barov sa tam nachádza aj niekoľko športových ihrísk, ideálna je teda pre športovo založených dovolenkárov. Ponúka veľa možností na využitie voľného času. Každoročne sa tam koná aj veľká letná party v spoločnosti najlepších dídžejov.

 

Sozopol

Keď zostaneme pri porovnávaní, tak mesto Sozopol nazývajú domáci bulharským Saint Tropez. Jeho uličky prinášajú kúsok nostalgie, noblesy, ale najmä úžasnú prímorskú atmosféru. Časť pobrežia je skalistá a k moru sa dostanete len priamymi skokmi do vody. No časť pláží pri Sozopole spĺňa podmienky najvyššej kvality a získali tiež označenie modrou vlajkou. Ich voda je priezračná a tešiť sa môžete na pestrý podmorský svet. Táto lokalita je určená skôr pre náročnejších turistov, ktorí hľadajú špeciálne služby a radi si potrpia na vyšší štandard.

 

Zlaté piesky

Presne tak, ako to sľubuje názov tejto pláže, môžete sa tešiť na dovolenku na pláži so zlatistým pieskom, ktorý príjemne hreje pod nohami. Má dĺžku takmer 20 kilometrov a prechádza popri vzácnych historických lokalitách. Podľa turistov je nielen najkrajšou plážou v Bulharsku, ale zároveň môže konkurovať aj omnoho slávnejším rivalom v Európe. V tejto lokalite sa nachádza niekoľko známych rezortov a kvalitných hotelov. Zlaté piesky sú známe aj vďaka bohatému nočnému životu, keď viacero podnikov priamo pri pláži ponúka pravidelné party a diskotéky. Práve kvôli nim sa pláž rozdeľuje na časť pre rodiny s deťmi a časť pre mladých, ktorí si chcú užívať život. V tejto oblasti nájdete aj niekoľko wellness hotelov s kvalitnými kúpeľnými službami.

 

Albena

Teraz by mali zbystriť pozornosť rodiny s deťmi. Pre ne je ako stvorená pláž Albena, ktorá síce nie je veľmi dlhá a má iba pol kilometra, no vďaka tomu im ponúka väčšie súkromie a všetky služby majú vždy po ruke. Má ideálne okolité podmienky, keď pri nej nájdete aj peknú prírodu. Výborná je pre vodné športové aktivity. Nájdete tam niekoľko ihrísk a môžete sa tešiť na bohatý animačný program. Hotely sú rovnako v dobrej kvalite a tiež sa špecializujú práve na rodinnú klientelu. Keďže v tejto lokalite často pofukuje jemný vietor, ideálna je pre windsurferov.

 

Prímorsko

Mladí ľudia by si mali naplánovať dovolenku v Prímorsku. Túto časť obľubujú aj mladí Bulhari, ktorí tam prichádzajú za dobrou zábavou a lacnou dovolenkou. Nájdete tam cenovo prijateľné hotely, ale aj dobré hostely, ktoré vám prinesú veľmi lacný spôsob ubytovania. Týmto finančným podmienkam sú prispôsobené tiež okolité reštaurácie a zábavné podniky. Vždy sa môžete tešiť na výborné diskotéky a zábavu. Bonusom navyše je tunajšia nudapláž, ktorú obľubujú aj dovolenkári.

 

Perla

Bulharsko ponúka aj niečo pre dovolenkárov, ktorí nie sú tak zdatnými plavcami. Neďaleko Prímorska nájdete pláž Perla, ktorá je známa dlhým plytším vstupom do mora. Nemusíte sa teda obávať, že by ste nohami nedosiahli na dno a môžete si byť oveľa istejší. Ideálne je to pre rodiny s deťmi, ktoré sa ešte len učia plávať. Pláže majú zlatistý piesok a nájdete tam aj príjemné lokality s tieňom, ktorý ponúkajú okolité stromy. Na Perle sa nachádza tiež pár hotelov vo vyššom štandarde.

 

Sinemorets Veleka

Táto pláž sa nachádza pri menšom mestečku Sinemorets, ktoré vyhľadávajú ľudia s umeleckými sklonmi. Vytvorila sa tam silná umelecká komunita, ktorú oslovila tunajšia príroda a najmä pokojná atmosféra miesta s prevahou domácich obyvateľov. Ubytovanie ponúkajú väčšinou v menších penziónoch a v súkromí. No túto pláž v poslednom období vyhľadávajú aj rodiny s deťmi, ktoré sa chcú vyhnúť veľkým rezortom.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa