Kúpanie v tieni pamiatok: 7 najčarovnejších pláží Dubrovníka

2017-08-24 00:00:01 |   |    | 

Dubrovník patrí k najobľúbenejším destináciám v Chorvátsku. Obrovské množstvo turistov sem mieri najmä kvôli pamiatkam a výnimočnej atmosfére, neďaleko centra sa však dá aj oddychovať pri mori. Viete, na akú pláž sa treba v Dubrovníku vydať za vodnými športmi, na akú za relaxom a na akú len za letnou slnečnou pohodou? Poradíme vám.



 

Pokiaľ patríte medzi zaťatých fanúšikov seriálu Hry o tróny, tak určite tušíte, kde sa natáčalo množstvo scén. Prvenstvo patrí Chorvátsku, ktorému šliape na päty neskrotné Írsko a dramatické Maroko. A práve Chorvátsko, eventuálne Dubrovník, sa teraz teší veľkej obľube.

Prečo? Dôvodov je hneď niekoľko. Okrem historického centra mesta, (ktoré bolo okrem iného hlavným mestom Siedmich kráľovstiev a zároveň sídlo rodu Lannisterovcov) sem prichádzajú turisti obdivovať tiež očarujúce pláže, ponúkajúce mnoho nevšedných aktivít.

 

Copacabana: Milovníci vodných športov jasajú

Pláž Copacabana sa nachádza na severnej časti polostrova Lapad a ponúka očarujúci výhľad na susedný ostrov Daksu a most v Dubrovníku. Jej pozvoľný vstup je prispôsobený pre rodiny s malými deťmi i osoby so zhoršenou pohyblivosťou. Pokiaľ hľadáte perfektne vybavené stanovisko vodných športov, tak Copacabana je jasnou voľbou. Požičať si tu môžete kajak a obísť okolité zátoky alebo sa vydať na adrenalínový prieskum na vodných lyžiach či nafukovacom banáne.

 

Cava: Naturisti konečne majú svoje útočisko

Pláž Cava je sčasti naturistická. Pokiaľ sú vám teda kusy odevu na ťarchu, viete, kam zamieriť. Túto krásku nájdete neďaleko vyššie zmienenej pláže Copacabana a okrem krištáľovej vody vás tu potešia i nádherné výhľady na susedné Elafitské ostrovy. Povrch Cavy tvorí piesok a menšie kamienky a jej okolie je obklopené majestátnymi skaliskami.

 

Lapad: Najdlhšia pláž polostrova s nafukovacím ostrovom

Najdlhšia a zároveň jedna z najkrajších Lapadských pláží ponúka okrem štandardných služieb tiež jednu raritu. Je ňou nafukovací plávajúci ostrov, ktorý poteší hlavne menších návštevníkov. Očarujúcu pláž s krásnymi výhľadmi na historické centrum Dubrovníka tvoria jemné kamienky a nájdete na nej tiež betónové móla ideálne pre slnenie.

 

Banje: Historické pamiatky na dosah ruky

Ak patríte medzi milovníkov historických stavieb a nemôžete sa nabažiť krásy starobylého Dubrovníka, tak sa vydajte na pláž Banje, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti starobylých hradieb. Pláž si turisti obľúbili nielen pre svoju výhodnú polohu, ale tiež pre priezračne čistú vodu a pestrý podmorský život.

Leto je ideálnym časom na plavbu luxusnou loďou po Stredomorí. Za dobre dostupné ceny môžete objavovať neobyčajnú atmosféru nádherných a starobylých talianskych, gréckych, francúzskych, španielskych a chorvátskych prístavov.

 

Šunj: Najkrajšia pláž Jadranu

Pláž Šunj leží na malom romantickom ostrovčeku Lopud. Cesta loďou z Dubrovníka sem trvá zhruba dvadsať minút. Malú romantickú zátoku považujú mnohí turisti za vôbec najkrajšiu na Jadrane. A bodaj by nie! Veď tyrkysová farba tunajšieho mora v kombinácii s hustými cyprusovými lesmi a bielou plážou tvorí očarujúcu scenériu, ktorá na prvý pohľad vyzerá, akoby bola dielom šikovného grafika.

 

Buža: Pláž uprostred skál žije vlastným životom

Ďalšia z rarít Dubrovníka je vytesaná priamo do skál pod mestskými hradbami starobylého Dubrovníka. Dostanete sa sem len vstupom cez otvor v mestskej hradbe a hneď po vstupe na skalnatú kaskádu sa vám naskytne očarujúci pohľad na šíre more. Súčasťou tejto skalnatej pláže je i bar, vďaka ktorému tu pokračuje zábava do skorých ranných hodín.

 

Pláž sv. Jakuba: Pohoda, súkromie a jazda na vodných bicykloch

Pokiaľ milujete súkromie a nedokážete si odpočinúť na preplnených plážach, skúste sa vydať na pláž Svätého Jakuba, ktorú hľadajte neďaleko rovnomenného kostola. Keďže pláž je pomerne ďaleko od starobylého centra Dubrovníka, je vysoká pravdepodobnosť, že tu budete takmer sami. Naskytne sa vám jedinečný pohľad na mesto a ostrov Lokrum a hneď ako vás prestane baviť polihovanie na plážach, vychutnajte si zábavu trebárs na vodných bicykloch, ktoré si tu môžete vypožičať.

Zdroj: Eso travel

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa