Inpširácia na letnú dovolenku: 7 najkrajších pláži v Čiernej Hore

2021-05-28 06:00:00 |   |    | 

Čierna Hora sa stáva čoraz populárnejšou destináciou pre letné dovolenky. Ak zaujala aj vás, pri rozhodovaní o konkrétnej lokalite vám určite pomôže náš manuál s tými najkrajšími plážami v tejto krajine.



 

 

Sveti Stefan

Najpopulárnejšou plážou v Čiernej Hore bola od nepamäti Sveti Stefan. Pôvodne sa tam nachádzala malá dedinka, ktorá plnila dôležitú obrannú funkciu. Počas novodobých dejín postupne jednotlivé domčeky skúpili a vytvorili tam veľmi obľúbený rezort. Netrvalo dlho a všimli si ho aj celebrity, ktoré tam začali tráviť svoje dovolenky. Jednou z prvých hviezd, ktoré nedali dopustiť na túto časť Čiernej Hory, bola Marilyn Monroe. Jej kroky potom nasledovali ďalší prominenti, ktorí až dodnes udržiavajú Sveti Stefan na výslní. Jeho súčasťou je aj príjemná piesková pláž, ktorá vám ponúka výhľad na malý ostrov s vilami. Na tú sa dostanete aj v prípade, ak nie ste ubytovaní v rezorte a môžete sa tak aspoň na chvíľku cítiť ako hviezdy.

 

Mogren

Pri dovolenke v zahraničí by ste mali sledovať kroky domácich obyvateľov. Tí vás často zavedú na nádherné miesta, ktoré nenájdete v žiadnom oficiálnom sprievodcovi. Presne tak je to aj v prípade pláže Mogren, ktorá sa nachádza v blízkosti historického mesta Budva. Uprostred nej sa rozprestiera útes, ktorý ju rozdeľuje na dve samostatné časti. Vďaka tomu získate viac súkromia a pokoja pri vašom oddychu. Zaujímavosťou je už aj samotný prechod medzi týmito dvoma plážami. Tie totiž spája tunel, ktorý je vyhĺbený priamo do útesu. Ďalším zaujímavým bonusom navyše sú morské jaskyne, ktoré môžete preskúmať počas kúpania. Pláž Mogren je výborne dostupná autom a na vrchu útesu sa nachádza reštaurácia s kráskou vyhliadkou.

 

Bečići

Taktiež ju nájdete v blízkosti mesta Budva, ktoré sa môže stať vašim východiskovým bodom na výlety. Bečíći je už na prvý pohľad pokojnejšia a od okolia je akoby oddelená a chránená vysokými skalami. Podmienky má vynikajúce, v blízkosti máte rôzne podniky s občerstvením. Pláž je dlhá vyše sto metrov, voda v týchto miestach je priezračne tyrkysová a nádherne kontrastuje s pobrežím, ktoré tvorí jemný žltý piesok. Vyhľadávaná je najmä kvôli dobrým možnostiam na vodné športy. V zátoke sa výborne darí surferom a na svoje si prídu aj fanúšikovia kajakov. V blízkosti pobrežia ponúka dobré podmienky pre plavcov, pretože tam vlny nie sú až natoľko veľké.

 

Jaz

Teraz by mali spozornieť najmä rodiny s deťmi. Pláž Jaz patrí k najväčším v Čiernej Hore. Má príjemnú atmosféru a obklopená je nádherou prírodou. I keď je medzi turistami veľmi populárna, nebudete mať pocit, že sa nachádzate na nejakom preplnenom mieste. Má mierny vstup do mora a vhodná je aj pre začínajúcich plavcov. Okrem toho ju vyhľadávajú tiež milovníci vodných športov. Jaz je ideálna na plávanie, paddleboarding, ale aj na člnkovanie. Tešiť sa môžete na deň plný zaujímavých aktivít a po jeho skončení to navyše nebudete mať ďaleko ani do hotela. Priamo pri pláži je aj viacero podnikov.

 

Perazica

Jeden z tipov máme aj pre ľudí, ktorí pohodlie blízkych podnikov a obchodov vymenia radšej za vzdialené pláže, kde si môžu oddýchnuť ničím nerušení ďaleko od davov dovolenkárov. Takýmto miestom je nepochybne pláž Perazica, ktorá je dobre skrytá pred všetkými turistami. Väčšinou sa tam chodia kúpať len domáci, ktorí si užívajú krásnu kombináciu mora a okolitých útesov. Navyše v jej susedstve stojí starobylý kláštor, takže sa tam môžete vybrať na výlet a nemusíte počas celého dňa iba oddychovať pri mori.

 

Kraljičina plaža

Toto miesto v minulosti nazývali aj kráľovskou lokalitou. Pláž Kraljičina totiž milovala bývalá panovníčka Marija Karaďordević. Počas jej života bola veľká časť pobrežia určená iba pre predstaviteľov panovníckeho rodu a verejnosti ju celú sprístupnili až o niekoľko rokov neskôr. Aj dnes tam ale často trávia dovolenky predstavitelia smotánky a politickej scény z Čiernej Hory. Nachádza sa v tesnej blízkosti susednej pláže Miločer a v jej okolí rastú olivové stromy, čo dodáva týmto končinám osobitú atmosféru.

 

Slovenska

Na záver prichádza miesto, okolo ktorého sa sústreďuje niekoľko tunajších rezortov. Pláž Slovenska je síce kamenistá, ale napriek tomu sa teší obrovskej obľube. Nachádza sa totiž priamo pri Bude, ktorá je známa aj kvalitným nočným životom, keď sa v miestnych podnikoch konajú diskotéky až do skorých ranných hodín.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa