Hitom sezóny je Malta: Toto sú jej najkrajšie pláže

2022-06-30 15:30:00 |   |    | 

Malta patrí k ďalším hitom aktuálnej sezóny. Vyhľadávajú ju najmä dovolenkári, ktorí majú radi aktívne trávenie voľného času. Na ostrove sa totiž nachádza množstvo zaujímavých historických pamiatok, vďaka ktorým si pripravíte zaujímavý program. Keď si však budete chcieť po celom dni oddýchnuť aspoň chvíľku pri mori, vyhľadajte tieto najkrajšie pláže v krajine.



 

Golden Bay

Pokiaľ sa vyberiete na Maltu aj s deťmi, v tom prípade vás istotne osloví pláž Golden Bay. Má vynikajúcu dostupnosť, v jej okolí sa nachádzajú viaceré podniky a sídli tam tiež niekoľko hotelov, kde sa môžete ubytovať. Ak si tam prídete iba zaplávať alebo si oddýchnuť, k dispozícii je veľké verejné priestranstvo, kde si môžete prenajať lehátko a slnečník. Veľkou výhodou Golden Bay je, že najbližšia cesta je pomerne vzdialená. Nestane sa vám teda, že by vás rušil ruch dopravy a môžete si počas celého dňa oddýchnuť v obklopení krásnej prírody. Časť pobrežia tvorí pláž s jemným zlatistým pieskom a časť prechádza do kamenných útesov, na ktoré sa chodia ľudia taktiež opaľovať. Voda je tu priezračne čistá, vhodná na plávanie i šnorchlovanie. V tejto časti ostrova sa nachádza aj jeden z najluxusnejších hotelov na Malte.

 

Ghajn Tuffieha

V blízkosti Golden Bay nájdete ďalšiu veľmi obľúbenú pláž. Ghajn Tuffieha preferujú turisti kvôli panenskej prírode v okolí. Napriek tomu sú niektoré časti prispôsobené väčšiemu náporu dovolenkárov a ponúkajú aj rôzne druhy služieb. Pokojne si rozložte uterák ďalej od týchto lokalít a do pár minút sa vždy dostanete k nejakému baru, toaletám a bistrám, kde sa môžete občerstviť. Počas leta je navyše Ghajn Tuffieha strážená záchranármi, takže sa nemusíte obávať ani v prípade, že nepatríte k najlepším plavcom. Ak budete mať chuť na malú túru, popri útesoch vedie schodisko s 200 schodmi, po ktorom sa dostanete na nádhernú vyhliadku na celé okolie. Atmosféra je pokojná, opäť ide o miesto vzdialenejšie od hlavných ciest, takže vás čaká príjemný celodenný oddych.

 

Modrá lagúna

Jedno z najkrajších miest na Malte nájdete na ostrove Comino. Modrá lagúna patrí medzi top atrakcie v krajine. Z časti ju tvorí piesočná pláž a potom už pozvoľna prechádza do veľkých skál, na ktorých sa taktiež dá rozložiť deka a opaľovať. Voda je priezračne čistá a má nádhernú modrú farbu, vďaka čomu perfektne kontrastuje s okolím. Vlny sú pokojné, môžete tu teda plávať aj potápať sa. Najlepšou možnosťou, ako sa tam dostať, je kúpiť si lístok na niektorú z tour. Vybrať si môžete z celodenných alebo poldenných výletov. Jedinou nevýhodou tohto úžasného miesta je, že počas hlavnej sezóny tam býva veľké množstvo turistov. Je ťažké nájsť také obdobie dňa, kedy nebude lagúna preplnená. Musíte mať jednoducho šťastie, alebo prísť niekedy mimo hlavnej turistickej sezóny.

 

Gnejna Bay

Približne sedem kilometrov od Ghajn Tuffieha sa nachádza ďalšia nádherná pláž. Gnejna Bay sídli vedľa menšieho mestečka. Výlet do neho môžete teda spojiť aj s oddychom pri mori. Toto pobrežie je opustené, v blízkosti sa nenachádzajú žiadne iné stavby. K vode sa dostanete po schodisku, ktoré prechádza popri útese. Je to tiché miesto, nechodí tam ani veľa dovolenkárov, takže si užijete úplný pokoj. Piesok je tu zlatistý, jemný a sú tam tiež vynikajúce podmienky na plávanie.

 

Paradise Bay

V severnej časti Malty sa nachádza pláž Paradise Bay. Zátoka je obklopená vysokými útesmi, ktoré jej dodávajú viac súkromia. Z ich vrchou máte nádherný výhľad na celé pobrežie. Rovnako ako Gnejna Bay, i toto miesto je pokojné, tiché a dobre si tam oddýchnete. Často ho vyhľadávajú aj domáci obyvatelia, najmä mladí ľudia, ktorí tam počas víkendov organizujú party. Aj na tomto mieste máte pestrý podmorský svet, takže keď ste fanúšikmi šnorchlovania, pripravte sa na ďalšie zaujímavé dobrodružstvo.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa