Santorini, najromantickejšie miesto sveta

2013-02-07 12:00:00 |   |    | 

GRÉCKO - Ak by ste mali navštíviť len jeden z gréckych ostrovov, nech je ním práve Santorini.



Okúzľujúca biela architektúra, kostolíky s modrými kupolami, fascinujúci výhľad na more a farebné útesy kaldery, slnkom zaliate uličky - len zlomok z vychýrených zaujímavostí ostrova.

Santorini sa pýši bohatou históriou, kultúrnym dedičstvom a tiež niekoľkými prívlastkami začínajúcimi "naj" - najkrajší grécky ostrov, najromantickejšie miesto sveta s najskvostnejšou atmosférou.

Vznikol ako pozostatok po masívnej sopečnej činnosti, ktorej mementom je práve typická kaldera, vulkanický útes. Na nej roztrúsené biele domčeky, dláždené cestičky medzi hotelmi, reštauráciami a obchodmi, vďaka ktorým  patrí medzi vyhľadávané, ale zároveň hriešne drahé dovolenkové rezorty. A tak mnoho turistov navštívi Santorini počas fakultatívneho jednodňového výletu loďou zo 110 km vzdialenej Kréty.

Hlavnou turistickou sezónou je leto, kedy si užijete nekonečné prechádzky, ale tiež vylihovanie na povestných plážach s čiernym pieskom na druhej strane kaldery. No ak sa chcete vyhnúť nepríjemne vysokým teplotám, navštívte Santorini na jar alebo na jeseň. V zimných mesiacoch sa väčšina z vyše desaťtisícovej populácie sťahuje na grécku pevninu.

Pri návšteve Santorini nezabudnite na mestečká Oia a Fira, ktoré okrem historických centier ponúkajú aj tradičné zastávky - vkusné penzióny, klasické kaviarničky a vínne pivnice podávajúce tradičnú kávu a domáce víno. A počas veľkolepého západu slnka sa presvedčíte, že fotky v katalógoch cestovných kancelárií nie sú výsledkom práce šikovných grafikov, ale skutočnou romantickou hrou prírody.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Daniela Belicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa