Karneval v Riu de Janeiru: neuveriteľne pestré puzzle

2013-02-09 10:00:00 |   |    | 

BRAZÍLIA - Ťažko by sa našiel človek, ktorý by nepočul o neskutočnom pouličnom predstavení menom „Karneval v Riu de Janeiro“.



Najslávnejší festival, ktorého história sa začala písať v roku 1723, každoročne navštívia tisícky zvedavých turistov, aby si vychutnali najfarebnejšie a najbláznivejšie predstavenie, aké na svete nemá páru.

Karneval v Riu, ktorým sa vlastne zahajuje štyridsať dní pôstu pred Veľkou nocou, je najmä prehliadkou rôznych škôl samby, ktoré svoje vášnivé umenie prezentujú na takzvanom „Sambódromo“ dlhom asi 800 metrov. Jednotlivé školy medzi sebou súperia, aby dokázali, že práve ten ich štýl je najlepší, a tak poskytujú divákom neopísateľné divadlo.

Pestré predstavenie sa však odohráva aj mimo hlavného prúdu tanečníkov samby vášnivo sa krútiacich a vystupujúcich v maskách. V uliciach okolo centra Rio de Janeira si turisti môžu vychutnať aj ďalšie atrakcie, ako napríklad „Ipanemskú skupinu“ alebo „Simpatia é quase Amor“, kde sa návštevníci a účinkujúci oddávajú veselej a nespútanej zábave.

Ako teda čo najjednoduchšie opísať karneval v brazílskom Riu de Janeiro? Azda ako neuveriteľne pestré puzzle, ktoré sa skladá z tisícov tých najneskutočnejších, najfantastickejších a najvzrušujúcejších častí, aké si len dokážete predstaviť.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa