Grécke ostrovy patria medzi najčarovnejšie kúty Grécka

2012-08-02 11:00:00 |   |    | 

GRÉCKO - Ostrovy pre tých, čo obľubujú pokojnú dovolenku v krásnom prostredí. Asi najčarovnejšie kúty Grécka sa nachádzajú práve na jeho ostrovoch. V Egejskom a Iónskom mori sa nachádza okolo 3 tisíc ostrovov a každý z nich je jedinečný a ponúka iný druh oddychu.



Na svoje si prídu romantici, turisti, tí, čo preferujú bary a zábavy, ale aj tí, čo pre dokonalú dovolenku potrebujú pokoj a samotu. Ostrovy sú podľa polohy rozdelené do siedmich súostroví.

Medzi najznámejšie Iónske ostrovy patria Kefalonia, Zakynthos a Korfu, kde mala cisárovná Sissi svoj palác. Súostrovie Sporady (v preklade doslova roztrúsené ostrovy) nájdete severovýchodne od pevniny.

Nachádza sa tu len 11 ostrovov a z toho len 4 sú obývané, známe sú Skopelos a Skyros. Egejské ostrovy sú niekedy ešte rozdelené na severné (Trácke) a východné ostrovy. Najznámejšie sú Chios, Limnos a Lesbos, kde pôsobila antická poetka Sapfó.

Súostrovie Kyklady je jedným z najnavštevovanejších turistických miest. Nachádzajú sa tu ostrovy ako Kea, MikonosSantorini, ktoré sú známe svojím nočným životom a exkluzívnymi službami. Ostrovy Dodekany (doslova 12 ostrovov) sú známe hlavne svojím ostrovom Rhodos, ktorý je tretí najväčší v celom Grécku.

Cieľom turistov tu je staré mesto, prístav a miesto, kde stál jeden z divov antického sveta - Rhodský kolos. Najbližšie k pevnine sa nachádzajú Sarónske ostrovy, ktoré obľubujú návštevníci Atén. Posledným súostrovím a pritom len jedným ostrovom je Kréta, najväčší ostrov Grécka. Je známa svojimi plážami, horami a aj históriou.

 

Zdroj/autor: greek-islands.me.uk, greeka.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa