Madeira - červený ostrov v Atlantickom oceáne

2012-10-14 10:00:00 |   |    | 

PORTUGALSKO - Pláže, víno, hory - toto všetko nájdete na Madeire. Portugalské súostrovie Madeira sa nachádza v Atlantickom oceáne, na západ od Maroka. Má veľmi pestrú históriu popretkávanú legendami a rôznymi národmi, ktoré sa na ostrove vylodili.



Pri objavení ostrova prvými Európanmi si námorníci mysleli, že našli poklad v podobe panenského územia. Podľa záznamov prvá noha, ktorá vstúpila na Madeiru, prišla až v 15. storočí. Podľa legiend však už Ptolemaios písal o "Červenom ostrove", ktorý mal byť už vtedy známy svojím červeným farbivom. Ostrov večne skrytý v hmle si námorníci mýlili s pekelným ústím, iní ho mali za Atlantídu alebo ostrov Hesperidiek.

Z celého súostrovia sú obývané len dva ostrovy. Hlavným mestom tejto autonómnej oblasti je mesto Funchal na najväčšom ostrove Madeira, ktorý je veľmi obľúbeným miestom pre turistov. Pohorie ho rozdeľuje na dve časti, ktoré sa od seba značne líšia. Najvýraznejší rozdiel je v počasí - keď je severná časť ukrytá v oblakoch, tak na juhu svieti slnko.

Táto oblasť je veľmi známa svojím krvavočerveným vínom, ako inak madeirou. Návštevu sa oplatí naplánovať tak, aby ste stihli niektorý z festivalov, ktoré sa každý rok na ostrove konajú. Na výber sú karneval, kvetinový, jazzový a vínový festival alebo súťaže v kvalite vína a púšťaní ohňostrojov.

 

Zdroj/autor: madeira-tourist.com, urlaube.info, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.8/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa