Deväť pekiel- pekelne horúce miesto

2012-04-10 12:00:00 |   |    | 

JAPONSKO- Miesto, ktoré pod povrchom skrýva horúce tajomstvá je obľúbenou kúpeľnou oblasťou. Medzi procedúrami tu návštevníci môžu navštíviť jazierka a uvidieť napríklad aj krokodílov a hrochov.



Deväť pekiel, alebo aj Džigoku, čo v japončine znamená peklo, sú známe geotermálne pramene na ostrove Kjúšú, v Japonsku. Nachádzajú sa v prefektúre Óita pri kúpeľnom meste Beppu. Pomenovanie je odvodené od budhistickej predstavy pekla, ktoré tieto jazierka pripomínajú. Oblasť Deviatich pekiel je taktiež druhým najväčším výrobcom geotermálnej vody na svete. Okolie prameňov je neustále zahalené v pare a pripomína scény z katastrofických filmov.

V celej kúpeľnej oblasti mesta Beppu sa nachádza okolo 2 800 prameňov, ale len 9 z nich sa zapísalo do viacerých zoznamov najzaujímavejších miest na celom svete. Každé jazierko je jedinečné vďaka unikátnej teplote, hustote a farbe. Jazierka získali svoje mená podľa toho, čo pripomínajú.

Prvé jazierko sa volá More, je tyrkysovo modré a má teplotu 90 stupňov Celzia. Druhé, v ktorom buble bahno, sa volá Oholená hlava. Názov tretieho je Hrniec na varenie, keďže je možné v ňom uvariť vajíčko na tvrdo, čo je aj obľúbenou atrakciou. Štvrté je pomenované po prameni, ktorý chrlil bahno tak horlivo až sa z neho stala Hora. Diabolský kopec je veľmi silný prameň a v jeho jazierku sa kúpe asi 100 krokodílov. Pod číslom šesť nájdete jazierko Zlatý drak, stojí pri ňom socha draka, ktorému syčí z tlamy para. Sedmička je Biele jazierko, ktoré má vďaka vápniku mliečnu bielu farbu. Jazierko číslo osem je asi najznámejšie z tejto deviatky. Volá sa Krvavé jazierko a to pre svoju krvavočervenú farbu, spôsobenú minerálmi železa na dne. Posledným je Vodný trysk, gejzír, ktorý každých 30 minút chrlí 105 stupňovú vodu.

Zdroj/ autor: listverse.com, mapsalesdotcom.wordpress.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa