Marina del Rey: kráľov prístav v Kalifornii

2012-10-22 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Obľúbený prístav a rekreačné stredisko má vlastnú samosprávu, ale aj tak patrí pod mesto Los Angeles, ktoré ho pri svojom rozpínaní začlenilo.



Marina del Rey, v preklade zo španielčiny Kráľov prístav, sa nachádza v meste Los Angeles v Kalifornii. Je obľúbeným letoviskom a prístavom, kde kotvia množstvá lodí. V roku 1887 ju založil realitný maklér M. C. Wicks, ktorý sa rozhodol, že z obyčajnej pláže vytvorí prosperujúci prístav.

V tom období sa na pláži Playa del Rey okrem mokradí a divokých husí nenachádzalo nič. Až v roku 1965 sa stala oficiálnym prístaviskom.

Marina del Rey sa rozkladá na území 3,9 kilometrov štvorcových. Schádzajú sa tu milovníci vody, či už radi plávajú, rybárčia alebo len brázdia morské vody. Návštevníci tu dokonca môžu vidieť aj veľryby a delfínov.

V prístave nájdete viac ako 6 tisíc lodí a ročne cez Marinu del Rey prejde okolo 10 tisíc lodí. Na plážach je možné plávať, surfovať alebo len zbierať mušle. Pre tých, čo neobľubujú vodné radovánky, má mestečko pripravené kiná, promenády, množstvá reštaurácií, knižnice, ale aj cyklistické trate, ktoré vás prevedú po okolí.

 

Zdroj/autor: marinachannel.com, marinadelrey.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa