Koh Lipe, sused známych turistických rajov

2012-10-28 10:00:00 |   |    | 

THAJSKO - Sused turistických rajov. Koh Lipe sa nachádza v južnej časti Andamanského mora a patrí pod správu thajskej provincie Satun.



Je to malý ostrov, ktorý nemá vlastné letisko, no aj tak je obľúbeným cieľom cestovateľov z rôznych kútov sveta.  

Ostrov patrí pod Národný morský park Tarutao, ktorý pokrýva územie približne 70 ostrovov a je taktiež dôležitou súčasťou súostrovia Adang- Rawi. Prvými obyvateľmi na ostrove boli chao ley, v preklade „morskí cigáni“, ktorí sa tu usadili a dodnes ich tu žije približne 800.

Lákadlom na turistov sa stali tri tunajšie pláže. Nachádzajú sa od seba asi len 15 minút chôdze a ukrývajú v sebe kúsok raja. Najnavštevovanejšou je pláž Pattaya s jemným pieskom, modrou vodou a množstvom reštaurácií, ktoré sú však často plné a hlučné. Pláž Hat Chao Ley, v preklade pláž svitania, je známa bielym pieskom a jemným vánkom, ktorý príjemne osviežuje.

Nájdete tu zopár reštaurácií aj hotelov. Pýši sa najlepšími podmienkami pre potápanie a šnorchlovanie. Hat Pramong, pláž západu slnka, je najpokojnejšou a najtradičnejšou plážou na ostrove. Je ideálna na pozorovanie západu slnka v maličkých domáckych reštauráciách a domčekoch.

 

Zdroj/autor: welovekohlipe.com, kohlipethailand.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa