Walkway Over the Hudson State Historic Park- najvyšší nadchod na svete.

2012-05-02 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY- Walkway Over the Hudson State Historic Park, v preklade chodník ponad Štátny historický park Hudson, sa nachádza na rieke Hudson v mestečkách Poughkeepsie a Highland v štáte New York, v Spojených štátoch. Je to park, ktorý stojí na oboch brehoch rieky a prepája ho najvyšší most pre chodcov na svete.



Park bol otvorený v októbri v roku 2009 a umožnil tak návštevníkom pozorovať nevšednú prírodu údolia rieky Hudson. Železničný most, ktorý dnes slúži výhradne chodcom, bol postavený v roku 1888 a v tej dobe bol výdobytkom techniky. Slúžil na prevoz uhlia z Pennsylvánie do Nového Anglicka. V roku 1974 ho poškodil požiar a odvtedy zostal opustený.

Most je dlhý 2,06 kilometra a dosahuje výšky až 64,6 metrov. Sprístupnený je pre chodcov, cyklistov, korčuliarov, ale aj telesne hendikepovaných. Na oboch stranách mosta sú umiestnené lavičky a stolíky, pri ktorých sa dá oddýchnuť si alebo pozorovať vtáctvo. Popri chodníkoch sú postavené náučné tabule, ktoré poskytujú základné informácie o okolí a jeho obyvateľoch.

V okolí sa nachádza viacero parkov a historických zaujímavostí, ktoré sa dajú prepojiť s návštevou tohto parku. Nablízku nájdete dom, v ktorom býval prezident Franklin D. Roosevelt, ktorý je lesnou cestou spojený s Národnou historickou pamiatkou Eleanor Rooseveltovej.

Zdroj/ autor: nysparks.com, walkway.org, hudsonrivervalley.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa