Mexický Cancún: turistami milovaný

2013-02-17 10:00:00 |   |    | 

MEXIKO - Hádam každá krajina má jedno miesto, ktoré hrá prím medzi jej turistickými lokalitami. Tak napríklad vo Francúzsku to môže byť Saint Tropez, na Slovensku Vysoké Tatry a v Mexiku je to mesto Cancún. A práve do tohto mesta sa teraz spoločne pozrieme. Patrí totiž nielen medzi top turistické lokality samotného Mexika, ale je jednou z „naj“ destinácií celého sveta.



Kúpeľné mesto Cancún sa nachádza na pobreží Karibského mora na juhovýchode Mexika a je hlavným strediskom okresu Benito Juárez a štátu Quintana Roo. Žije v ňom necelých 630 tisíc obyvateľov, čo sa síce na prvý pohľad nemusí zdať veľa, napokon, tento počet Cancúnu zaisťuje len 26. miesto v rebríčku mexických veľkomiest, ale je potrebné tento údaj dať do kontextu s dátumom založenia mesta - 20. apríla 1970.

Nemá teda ešte ani len 43 rokov! Je preto zrejmé, že jeho rozvoj musel byť skutočne neobvykle prudký, veď v roku 1970 v tejto oblasti žili len traja ľudia. A rozvoj stále trvá, veď na rebríčku ročného prírastku mu patrí tretie miesto.

Cancún sa vyznačuje aj ďalším zaujímavým údajom - v celom obrovskom Mexiku totiž nenájdete mesto s väčším počtom hotelových izieb. A to môže znamenať len jedno: turisti Cancún jednoducho milujú. Ročne ho navštívi okolo 3,3 milióna návštevníkov z mnohých krajín sveta a k tomu hádam už ani niet čo dodať.

Vedia totiž, prečo sem idú - nájdu tu nádherné čisté pláže s jemným pieskom, luxusné hotely, príležitosti na potápanie či golf, fascinujúce mayské pamiatky a tak ďalej. Jednoducho, Cancún bol pre turizmus doslova stvorený...

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa