Romantická dovolenka vo Wineglass Bay

2013-03-04 11:00:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA - Leto, slnko, more, pláž... Kto by odolal? V takomto ročnom období však môžeme o tom iba snívať. Alebo viete čo? Poďte sa s nami prejsť na jednu z najkrajších pláží na svete. Nachádza sa v Austrálii, respektíve v Tasmánii v národnom parku Freycinet a leží v zálive s menom Wineglass Bay. Podľa mnohých odborníkov na cestovných ruch ide o jednu z desiatich „naj“ pláží vôbec. Pri pohľade na ňu sa tomuto názoru skutočne nemožno čudovať.



Wineglass Bay je totiž jedno z najikonickejších zákutí už tak nesmierne príťažlivej Tasmánie a zároveň jedno z najromantickejších miest na našej planéte, ako stvorené na dovolenku zamilovaného páru - jemný biely piesok pláže obmývaný modrým morom zálivu... Toto miesto je príťažlivé aj svojím tichom. Autom sa sem totiž dostať nedá, keďže najbližšia cesta sa nachádza približne tridsať minút pešej chôdze.

Záliv a pláž nachádzajúca sa v ňom získali svoje zvláštne meno na základe podobnosti s pohárom na víno. Pri leteckom pohľade je táto podoba zrejmá, hoci vďaka modro-zelenému moru a bielemu piesku toto miesto môže pôsobiť skôr ako nejaký letný kokteil modrej a zelenej farby.

Wineglass Bay však nie je určený len na romantické dovolenky. Svoj raj si tu totiž nájdu aj nadšenci aktivít ako je plávanie, potápanie, kajakovanie, jazdenie na horských bicykloch, sledovanie prírody a zvierat ako sú napríklad delfíny, veľryby, morské orly, tasmánsky diabol a iné. Je to skrátka miesto, akých je na svete naozaj málo.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa