Letná inšpirácia? Naplánujte si Španielsko, v Costa del Sol to žije zábavou!

2013-04-03 12:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Aj vy v kútiku duše privolávate leto? Možno ešte netušíte, kam sa vybrať na tohtoročnú dovolenku, ale inšpirovať sa môžete už teraz. Čo by ste povedali na horúce Španielsko? Jeho temperament je ako stvorený pre aktívny odpočinok…



Predstavte si tristo slnečných dní v roku, výnimočnú klímu, ktorá zmierňuje letá aj zimy a pohodovú idylku pri Stredozemnom mori. Možno ste doteraz netušili, že Slnečné pobrežie - Costa del Sol, je mekkou prímorskej zábavy.

 

Aktívne objavovanie

Baví vás byť v neustálom pohybe? Prieskum prostredia môžete realizovať napríklad jachtingom. Plachetnice tu voňajú dobrodružstvom. Alebo nastúpte na jednu z výletných lodí, ktoré sú každým rokom čoraz viac obľúbené. Z prístavu v Malage si určite vyberiete zo stále pribúdajúcich denných liniek.

 

Top miesta

Malaga vám ponúkne históriu a moderný pulzujúci život na preľudnených bulvároch alebo v tradičných úzkych uličkách. 

Niekoľko desiatok kilometrov ďalej vás čaká Nerja s plážami dlhými 16 kilometrov. V minulosti to bola pokojná rybárska dedinka. Dnes je turistickým strediskom, kde na vás okrem samotných pláží čakajú aktivity ako potápanie, vodné lyžovanie či plachtenie.

Zaujímavým miestom, ktoré spája naozajstnú rôznorodosť, je Mijas. Nájdete tu malé dedinky pri mori, krásne miesta v horách s tradičným životom, ale aj komerciu, obchody a turistický cestovný ruch.

A podľa Španielov je pre rodinnú dovolenku ako stvorená slnečná Marbella, ktorá nesie imidž populárnych a luxusných rezortov.

 

Najhorúcejšie noci sú v Malage

Za jedno z najštýlovejších miest Costa del Sol je považované práve jej hlavné stredisko, Malaga. Miestne nočné kluby a hudobné bary patria medzi španielsku špičku. Top podniky sa sústreďujú najmä v okolí Calle Larios, Plaza de la Constitucion a Plaza de la Merced. Ožívajú hlavne v noci.

 

Zdroj/autor: visitcostadelsol.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa