Wreck Beach - vyzlečte sa z plaviek na fenomenálnej nudapláži v Kanade

2013-04-22 11:00:00 |   |    | 

KANADA - Čo nevidieť tu máme leto, spolu s ktorým pre mnohých prídu aj príjemné chvíle strávené na pláži pri mori. No krásne horúce počasie nás nemusí vyzliecť iba do plaviek, niektorých z nás dokonca vyzlečie aj z nich. Ak aj vy holdujete návštevám nudapláží, určite by ste si nemali nechať ujsť výlet na hádam najznámejšiu z nich: Wreck Beach neďaleko kanadského Vancouveru.



Nachádza sa na území Pacific Spirit Regional Park a tiahne sa na dĺžke asi 6,7 kilometra. Wreck Beach je naozaj fenoménom v tom, že sa rozkladá len malý kúsok od kanadského veľkomesta a navyše prakticky susedí s areálom University of British Columbia. Takže nemusíme zrejme hádať dvakrát, kto je častým návštevníkom tejto nudapláže.

Samorejme, študenti nie sú jediní, ktorí majú Wreck Beach vo veľkej obľube. Nájdeme tu snáď všetky kategórie obyvateľov, medzi ktorými nechýbajú ani rodinky s deťmi. Jednoducho každý, kto sa chce cítiť dokonale slobodný a nezviazaný konvenčným oblečením, sa vyberie na túto pláž.

Popri opaľovaní sa môže zastaviť v jednom z mnohých predajných stánkov, kde sa dajú kúpiť nápoje či najrôznejšie suveníry. Pokiaľ ide o kúpanie, nejaký čas bola na týchto miestach voda v oceáne pomerne znečistená, no dnes sa už považuje za nezávadnú a tak návštevníkom Wreck Beach nič nebráni v tom, aby si ju bez plaviek vychutnali.

No Wreck Beach nie je určená len pre nadšencov nudizmu. Svoj raj si tu nájdu aj rybári, pre ktorých sú tu vyhradené asi štyri mesiace v roku. A napokon, ani turisti tu neobídu na krátko, keďže sa na tomto území nachádza sedem zaujímavých trás, po ktorých sa dá veľmi pekne poprechádzať. Nuž a keď ešte pomyslíme na to, že Vancouver máme takpovediac za chrbtom, treba uznať, že ide skutočne o veľmi nevšedné miesto, ktoré rozhodne stojí za to navštíviť.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa