Luxusný Dubaj

2013-10-17 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY - Jeden zo siedmich emirátov na Arabskom polostrove púta pozornosť najmä svojimi unikátnymi projektami. Samotný má len 15 kilometrov pláží, po dostavaní plánovaných ostrovných komplexov by ich celková dĺžka mala byť až 1 500 kilometrov.



Jedno z najrýchlejšie rastúcich miest sveta sa orientuje predovšetkým na turizmus, finančné služby a obchody na burze. V minulosti tu prekvital obchod so zlatom a perlami, neskôr zbohatlo mesto kvôli rope a zemnému plynu. Sústreďujú sa tu svetové firmy v oblasti technológií a IT. Okrem priemyselných parkov sa rýchlo rozvíjali aj tie turistické.

Asi najznámejším symbolom Dubaja je v súčasnosti hotel Burdž al-Arab, 321 metrov vysoký luxusný sedem hviezdičkový hotel v tvare plachetnice. Postavili ho v roku 1999, interiér pozostáva okrem iného z mramoru a zlata.

Veľmi známym projektom je aj Dubailand, kde sa snúbia všetky možné turistické atrakcie - v horúcich klimatických podmienkach Dubaja, kde teploty nezriedka dosahujú aj cez 40 stupňov, sa uprostred púšte nachádza tento zábavný park s najväčším nákupným centrom na svete, lyžiarskym svahom či pretekárskym motoristickým okruhom. Vybudované sú tiež rozmanité ostrovy v tvare pálm či zemegule.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.0/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa