Pre milovníkov slnka a tepla - Miami Beach na Floride

2013-06-26 13:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Slnečné mesto, ktoré mnoho turistov radí k susediacemu Miami, má v skutočnosti svoju vlastnú autonómiu. Nachádza sa na viacerých prírodných aj umelých ostrovoch a od začiatku 20. storočia patrí medzi popredné americké letoviská.



Významný cieľ cestovateľov túžiacich po nočnom živote a medzinárodnej kultúre je nositeľom hneď niekoľkých „naj“. Mesto sa delí na tri časti - South Beach, Mid Beach a North Beach a s pevninou, na ktorej sa nachádza Miami, je spojené niekoľkými mostmi.

South Beach sa radí medzi najpôvabnejšie štvrte na svete vôbec. Známe je pre najväčšiu zbierku architektonických diel v štýle Art Deco - stovky hotelov, apartmánov a iných stavieb z obdobia rokov 1923 až 1943 sa radí do zoznamu národného registra historických miest.

Milovníci slnka a tepla si tu prídu na svoje po celý rok - táto oblasť má najteplejšie zimné obdobie zo všetkých štátov USA. Je zároveň módnym a nákupným rajom, najmä na Lincoln Road a Collins a Washington Avenue sa nachádza množstvo butikov od najznámejších módnych značiek. O kultúrne podujatia v Miami Beach takisto nie je núdza. Mesto hostí rôzne multimediálne a umelecké výstavy a je sídlom prestížnej baletnej spoločnosti Miami City Ballet.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa