Južanský temperament Costa Brava

2013-07-08 12:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - V pobrežnej časti severovýchodného Španielska si môžete vybrať medzi dovolenkou v luxusnom rezorte alebo tradičnejším relaxom v rybárskej dedinke. Tieto a mnohé ďalšie možnosti vám ponúka južanský temperament Costa Brava.



Podmanivá dovolenková oblasť španielskeho Katalánska, ktorá sa rozprestiera asi 60 kilometrov severovýchodne od Barcelony, v sebe spája zvodné pobrežie borovicových zátok s umeleckým a kultúrnym dedičstvom, ako aj výnimočné prírodné krásy Pyrenejí.

Klenotom pobrežia Costa Brava je malá rybárska dedina, Tossa de Mar. V Severnom Španielsku je jednou z najmenej rozvinutých, a práve preto si uchováva svojho tradičného ducha. Tossa je stále mestom rybárov s malebnými, úzkymi uličkami, bielymi domčekmi a krásnym pobrežím. Takisto tu nájdete niekoľko veľmi zachovalých stredovekých zrúcanín, vrátane hradieb a veží, ktoré chránili mesto medzi trinástym a šesnástym storočím.

Ak ste typ, ktorý radšej uprednostní luxusné ubytovanie, kasína a modernejší život, prejdite do Lloret de Mar, ktoré je zároveň hlavným komerčným rezortom Costa Brava.

Ak je stredobodom vášho záujmu história, zamierte do Girony, hlavného mesta provincie s rovnakým názvom. Okrem bohatej histórie, krásneho starého mesta alebo židovskej časti, v jej blízkosti nájdete jednu z najlepších pláží Španielska. Navštíviť sa oplatí aj Národný park Cap de Creus, ktorý ovplýva nielen prírodnou krásou, ale aj dôležitým ekologickým významom.

 

Zdroj/autor: spain-holiday.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa