Ibiza - ostrov nekonečných párty a čarovných pobreží

2013-08-06 12:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Významné stredisko turistického ruchu na západe Stredozemného mora je jedným z Baleárskych ostrovov, patrí k nemu aj ostrov Formentera. Spolu tieto dva ostrovy nesú názov po španielsky Islas Pitiusas, čo v preklade znamená Borovicové ostrovy. Nečudo, borovíc je tu naozaj dosť a Ibiza má z Baleárskych ostrovov najväčší podiel lesov.



Nie však lesy, ale nočný život preslávil tento ostrov na celom svete. Jeho kluby navštevujú najslávnejší dídžeji elektronickej hudby. Asi najznámejším je Amnesia, pravidelný hostiteľ svetového dídžeja Paula van Dyka. Pre bežného turistu znamená často už len vstup do klubov zalovenie hlboko do peňaženky. Najmä v lete to využívajú pouliční predavači, ktorí ponúkajú rôzne zľavy na drinky či lístky do konkrétnych podnikov. Centrami tejto zábavy sú mestá Ibiza - ktorá je zároveň hlavným mestom - a San Antonio.

Dovolenku však návštevníci nemusia len pretancovať. Ibiza sa pýši aj prírodným bohatstvom, množstvom nádherných pláží a zátok, či fascinujúcich útesov. Ostrov nie je veľký, takže s požičaným autom ho možno hravo preskúmať, a mimo najfrekventovanejších miest môže turista s trochou informovanosti nájsť doslova oázy pokoja a ticha. Západom slnka preslávený pobrežný bar Café del Mar v meste San Antonio podvečer víta hordy návštevníkov, púšťajúc im hudbu v štýle chill-out vytvorenú vlastnými dídžejmi. Podnik existuje už od roku 1978.

Na západe ostrova sa nachádza malý ostrovček Es Vedra, opradený mnohými legendami. Za návštevu stojí aj historické centrum hlavného mesta Ibiza. Neďaleký ostrov Formentera poskytuje možnosti na výlety loďou. Za atrakciu, ktorú nemožno vynechať, sa považujú aj Cova de Can Marca, najväčšie prírodné jaskyne na Ibize.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa